Am nevoie de miscare!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Simt ca mi se atrofiaza muschii, iar rezistenta organismului scade pe zi ce trece. Analizand logic problema, stiu de ce. Toata ziua stau inchis la birou, cu computerul in fata, ma intorc acasa si lucrez la alte proiecte sa pot achita ratele la banca. Din cauza acesta sunt morocanos si bolnavicios, ma doare spatele si ma ustura ochii, Mi se face dor de satul meu de pe malul Dunarii si de miscare in aer liber. Bratele, picioarele imi incremenesc pe scaun in pozitia aceea incordata: 8 ore pe zi sa stai la birou si sa nu te ridici decat 10 minute ca sa mananci in graba!
-Dragi angajati, firma noastra va invita sa va gasiti o modalitate de a practica sport, fiindca dorim sa fiti sanatosi si sa aratati perfect. Voi suteti oglinda firmei noastre. Nu putem sa va amenajam o sala de gimnastica sau un bazin de inot, dar va invitam sa va cautati cursuri inot Buc1489598_479849642134963_1647393715_o-300x237uresti sau sa va faceti un abonament la sala si va vom deconta cheltuielile.
Abia atunci am realizat ca aveam nevoie de sport, daca doream sa ma salvez. Viata sedentara ma facuse morocanos. Ma refugiasem in munca si in mancare si incepuse sa mi se contureze si burtica. Asa m-am inscris la Initiereinot.com si am ajuns la bazinul Alexandreea. Stiam sa inot de cand ne scaldat vara in apele Dunarii, noi, baietii din satul acela al graului si rapitei, dar doream sa fiu ajutat sa imi perfectionez tehnicile de inot la stilurile fluture, spate, bras si craul.
Cand am sarit in bazin mi-am imaginat ca particip la o competitie olimpica. Eram multumit pe toate planurile: antrenorul era de nota 10, colegii de grupa draguti, apa curata si calduta, dimensiunile bazinului generoase: 25 de metri lungime, 8 metri latime si 1,50 metri adancime.
Cel mai mult m-am bucurat cand am vazut ca bazinul este acoperit si am inteles ca pot veni aici si iarna. Corpul meu a reinceput sa infloreasca.
Astazi am devenit dependent de cursurile de inot si imi fac si lucrarile la timp, fiindca dupa ce ma relaxez capacitatea mea de efort intelectual creste. Nu mai gresesc cand imi fac lucrarile, sunt optimist si generos si nu am mai racit de ceva timp.
Nici nu imi pasa ca astazi, managerul a intrat la mine in birou si mi-a spus deschis:
-Domnule, v-am promis ca va achitam cursurile de inot, dar nu mai sunt bani si in afara de un spor de 10 % la salariu alocat miscarii si sanatatii nu putem, nu putem…
Poate ca a fost o strategie sa ne constientizeze ca avem nevoie de miscare si ca trebuie sa investim in noi, dar o apreciez. Este foarte important sa te ridici de pe scaun inainte de a fi prea tarziu si sa-i dai organismului tot ce are nevoie. Eu ce-i dadeam? Aer inchis, mancare procesata, radiatii si tot ce vine direct din ecranele dispozitivelor.
Ce-ar fi ca toate firmele mari din tara sa le faca angajatilor gratuit abonamente la cursuri de inot, asa cum organizeaza alte cursuri de formare continua, cum ar fi cursuri de limba engleza pentru companii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>