AutoEco.ro: Pregătirea mașinii înainte de concediul de vară costă, în medie, 700 de lei

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  • Românii merg, în medie, 5.000 de Km cu mașina pe timpul verii, reprezentând 40% din distanța parcursă într-un an
  • Trebuie verificate filtrele și uleiul de motor, sistemele de suspensie, direcție și de frânare, anvelopele, luminile, aerul condiționat

BUCUREȘTI, 20 iunie 2018 – Un român parcurge, în medie, 5.000 de Km cu mașina personală, pe durata lunilor de vară, reprezentând circa 40% din distanța totală parcursă într-un an, potrivit estimărilor AutoEco.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de piese și accesorii auto din România. În acest context, specialiștii AutoEco.ro recomandă o verificare amănunțită a autovehiculului înainte de a pleca în vacanța de vară, pentru a remedia posibile defecțiuni și a preîntâmpina eventuale probleme generate de un drum lung.

În medie, pregătirea mașinii pentru vară necesită un buget de 700 de lei, această revizie având un cost mai scăzut decât pregătirea necesară la ieșirea din sezonul rece, care ajunge până la aproximativ 800 de lei.

„Observăm un interes tot mai mare din partea posesorilor de autovehicule în a-și lua măsurile de precauție și a-și asigura tot confortul înainte de a pleca în concediul de vară cu mașina personală, împreună cu familia ori prietenii. De asemenea, pentru că în sezonul estival mașina este folosită cel mai mult față de tot restul anului, aproximativ 40% din kilometri dintr-un an fiind parcurși în cele trei luni de vară, conducătorii auto profită de vizita în service pentru revizia obligatorie înainte de concediu să rezolve și probleme mai vechi, pe care le-au amânat încă de la ieșirea din sezonul rece” , spune Costin Stan, CEO AutoEco.ro.

Înainte de a pleca în vacanța de vară, specialiștii în piese auto de la AutoEco.ro le recomandă șoferilor să verifice filtrele și nivelul uleiului de motor, sistemele de suspensie, direcție și de frânare, anvelopele, sistemul de lumini, precum și soluția de climatizare. Este importantă și efectuarea unei diagnoze, folosind un tester specializat, a calculatorului motor și a tuturor sistemelor de siguranță.

Este recomandat ca intervalul de revizie a nivelului uleiului de motor să nu depășească 12 luni sau maximum 15.000 de km parcurși. Pentru a nu depăși acest interval, specialiștii AutoEco.ro recomandă ca schimbul de ulei de motor și filtre să fie făcut înainte de concediu, dacă măsurătorile arată că gradul de uzură al acestora se apropie de limita maximă de kilometri la care este recomandată revizia.

Sfaturi de călătorie pentru drumuri lungi

Pentru a avea o vacanță fără incidente, specialiștii în piese auto de la AutoEco.ro le recomandă șoferilor care călătoresc cu autovehiculul personal să țină cont de câteva sfaturi, pentru a minimiza riscurile asociate drumurilor lungi:

  • Să aloce un buget dedicat pregătirii autoturismului;
  • Să facă toate verificările necesare în service-uri autorizate și cu personal specializat;
  • Să stabilească traseele și să calculeze timpii necesari parcurgerii acestora, înainte de a porni în călătorie;
  • Să facă opriri, pentru a oferi pauze de răcire motorului;
  • Să fie atenți la sunetele emise de autoturism în timp ce rulează – multe defecțiuni sunt semnalate astfel;
  • Să păstreze o viteză constantă, atât pentru un consum optim, cât și pentru a nu forța sistemele autoturismului.

Cele mai frecvente probleme ce pot apărea la mașinile rulate vara

Înainte de a pleca în concediu cu mașina personală, verificarea sistemului de frânare este extrem de importantă și trebuie realizată într-un service specializat. Șoferii trebuie să țină cont că grosimea plăcuțelor de frână trebuie să fie cât mai mare, mai ales la roțile din față, unde forța de frânare este mai mare și uzura intervine mai rapid. În ceea ce privește discurile de frână, este recomandată schimbarea lor dacă uzura depășește 1 mm pe fiecare față a discului. Specialiștii atrag atenția și asupra verificării stării lichidului de frână, care trebuie înlocuit o dată la doi ani.

Șoferii trebuie să acorde importanță crescută și eventualelor scurgeri de lichid ale mașinii : lichidul de frână, cel de servodirecție, antigelul sistemului de răcire al motorului și uleiul de transmisie. Pentru toate acestea este necesară o verificare la un service autorizat încă de la observarea primelor pierderi.

În timpul verii, sistemul de aer condiționat al mașinii poate ceda, dacă nu este întreținut corespunzător, cele mai frecvente probleme fiind cauzate de pierderile de freon și defectarea compresorului. Este necesar ca revizia de vară să includă încărcarea cu freon a sistemului de aer condiționat, precum și igienizarea sistemului de ventilație.

Înlocuirea filtrului de habitaclu (de polen), care filtrează aerul înainte de intrarea în sistemul de climatizare pentru a fi răcit și/sau distribuit în interiorul autovehiculului, asigură, de asemenea, confort sporit pasagerilor pe durata călătoriei, când vor parcurge o distanța mai mare cu aerul condiționat pornit.

Specialiștii AutoEco.ro recomandă atenție sporită în alegerea filtrului de habitaclu, din mai multe opțiuni disponibile:

  • Filtre de habitaclu simple, care filtrează praful, insectele și alte impurități din aer;
  • Cu carbon activ, care filtrează, în plus, și mirosurile neplăcute;
  • Precum și o categorie de filtre de habitaclu ce filtrează alergeni și bacterii.

De asemenea, vara, pot apărea mai multe probleme cu anvelopele, de aceea, înainte de plecare, trebuie verificată presiunea acestora și eventuale deformări și lovituri. Nivelul de uzură al anvelopelor se depistează cu ajutorul indicatorului cu care acestea sunt prevăzute. În cazul în care nivelul indicatorului este depășit, se recomandă înlocuirea lor cu unele noi. Este important ca la temperaturi extreme să fie utilizate anvelope speciale de vară și nu all-season.

Rularea cu viteză sau parcurgerea unui număr mare de kilometri pe suprafețe accidentate și drumuri greu practicabile favorizează defecțiuni ale sistemului de suspensie. Specialiștii AutoEco.ro recomandă micșorarea vitezei în astfel de condiții și evitarea gropilor. În plus, la rularea cu viteză pe drumuri naționale, în condiții de nisip sau pietriș, și parbrizul poate fi afectat.

Despre AutoEco.ro, specialiști în piese auto

AutoEco.ro este unul dintre cele mai mari magazine online de piese și accesorii auto din România. Cu o prezență în online de 8 ani, AutoEco.ro, marcă înregistrată a Motoreco Parts S.R.L., oferă peste 2 milioane de piese auto pe platforma online, de la peste 400 de producători consacrați în domeniul industriei auto. Cu o echipă de peste 35 de tehnicieni auto bine pregătiți, specialiști în piese auto, AutoEco.ro are cea mai bună echipă de consultanță de specialitate în domeniul auto, în măsură să ofere clienților informații avizate și soluții pentru toate problemele mașinilor.

Pentru informații suplimentare, puteți accesa AutoEco.ro și pagina de Facebook asociată magazinului online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *