Solutii pentru a atrage clienti intr-un magazin fara vad comercial

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

rome-2110082_960_720

Afacerile profilate pe domenii de nisa nu atrag la fel de multi cumparatori ca firmele care ofera produse sau servicii de larg consum, precum mancare, haine, servicii de telefonie sau alte utilitati. Ca urmare, vanzarile restranse ofera posibilitati de cheltuieli reduse, iar chiria unui spatiu comercial trebuie sa fie cat mai mica pentru nu a fi un efort fara sustinere pentru intreprinzator.

Succesul unui spatiu comercial fara vitrina depinde de afisaj

In functie de profilul afacerii, firma care indica numele sau specificul unui magazin poate fi realizata in diverse stiluri, luminoasa sau vizibila doar pe parcursul zilei. Birourile sau cabinetele medicale au la intrare, de obicei, doar un panou cu sigla afacerii sau numele, clientii cautand in mod special serviciile acestora pentru ca au nevoie urgenta sau pentru ca au primit recomandari.

Insa magazinele trebuie sa atraga clientii, iar daca nu au vitrina la strada si un profil specializat, care sa determine clientii avizati sa caute ceea ce doresc, atunci trebuie sa foloseasca elemente publicitare suplimentare. Copertinele cu insemne ale firmei, steagurile, banner-ele sau alte tipuri de suport pe care se poate aplica sigla, denumirea firmei sau alta reprezentare grafica atractiva pot fi amplasate la intrarea in imobilul in care se afla spatiul comercial sau chiar la capatul strazii unde este traficul mai animat.

Astfel de materiale publicitare se pot realiza in forme si culori diverse, prin imprimare laser, dar nu numai, si taiere in forme speciale cu un cutter plotter, solutiile sunt acum nelimitate, insa amplasarea unor corpuri sau  mijloace de publicitate necesita obtinerea unor autorizatii!

Vitrina unui magazin amplasat intr-o zona fara vad comercial

Un magazin aflat pe o straduta mai putin circulata sau la capat de culoar intr-un centru comercial are nevoie de promovare suplimentara pentru a arata clientilor unde este amplasat si ce anume ofera.

Panouri de indicare pe stalpi de pe marginea strazilor se pot amplasa la distante de peste un kilometru, iar in cea mai apropiata zona cu vad se pot aseza indicatoare, afise sau marcaje pe trotuare.

Vitrina magazinului aflat intr-o zona mai retrasa ar trebui sa aiba elemente inedite si atragatoare in decor, care sa ramana in memoria trecatorilor. In functie de profilul afacerii, vitrina poate prezenta oferte speciale, dar este, mai ales, un spatiu in care produsele sau serviciile pot fi puse in valoare.

Publicitate si fidelizarea clientilor

Un website si pagini de prezentare pe retele sociale pot fi cai de atragere a clientilor spre magazin, fie prezentandu-se oferta, fie prin promotii si campanii de fidelizare.

Cardurile de fidelitate, dar si cupoanele sunt foarte apreciate de cumparatori, astfel incat firma isi poate atrage si pastra clientii prin astfel de campanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>