Cadoul ideal de majorat pentru o fata

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Iubesc mamele care cultiva gustul estetic al copiilor lor, indiferent ca sunt baieti sau fete. Apreciez mamele de baieti care ii pregatesc din timp pentru banchet cautandu-le un costum tineresc si elegant, pantofi si curea din piele si camasa finuta. Da, adolescentii trebuie sa fie condusi cu diplomatie sa inteleaga ca nu ne putem prezenta la evenimente, cu tinuta cu care mergem pe strada, ne ducem la scoala sau la serviciu.
Si fetele trebuie duse la atelierele foarte bune de croitorie si invatate sa aleaga cu grija tesaturile si croielile care le avantajeaza, chiar daca sunt fane ale stilului sport. Uneori dress codul este obligatoriu, iar incalcarea acestuia inseamna asumarea unor consecinte dureroase. Poti fi dat afara de la eveniment, daca nu te duci imbracat corespunzator sau risti sa fii aratata cu degetul, sa auzi remarcile rautacioase rostite la adresa ta sau sa intelegi sensul susotelilor.

rochii-bal-banchet-1
Iata de ce, cadoul meu pentru majoratul fetei mele este ducerea ei la cel mai bun atelier unde se fac rochii banchet la comanda si incurajarea sa isi aleaga tesatura potrivita, apoi sa ceara un model anume sau sa indice unul dintre cele prezentate in portofoliul atelierului.
Doresc sa o invat pe fiica mea sa pipaie cu degete de cunoscatoare materialele fine, sa ofere detalii despre croieli, sa distinga o croitoreasa de lux (cum sunt cele de aici) de una obisnuita, sa spuna deschis la proba ce retusuri isi doreste ca rochia ei sa fie perfecta.
Demersul meu are doua obiective:
1. Sa-i asigur fiicei mele o rochie de banchet originala in care sa se simta regina. Vreau sa aiba rochia tinereasca pe care si-o doreste si sa fie in centru atentiei. Mi-ar placea sa fie intrebata de toata prezenta feminine unde si-a facut rochia sau de unde a comandat-o.
2. Doresc sa o deprind pe fiica mea cu obiceiuri estetice care ii vor folosi toata viata. Mai intai vreau sa inteleaga ca este ideal sa isi faca o rochie personala pe comanda, decat sa ia una de serie, care nu i se potriveste. La atelierul de croitorie dureaza, se fac probele, dar imbracamintea este personalizata si merita tot efortul. Pasul urmator il reprezinta alegerea materialelor. De mica am invatat-o sa prefere tesaturile 100% naturale fiindca sunt prietenoase cu pielea, rezista mult, nu intra la apa si isi pastreaza aspectul initial mult timp. Sa spuna “Nu!” materialelor sintetice, cand isi poate comanda o rochie din matase naturala. Sa nu se teama de culorile vii, fara sa fie batator la ochi de tipatoare alegand doar negrul si bleumarinul, culorile doliului si ale batranetii.
Exista atatea imprimeuri dragute cu figuri geometrice sau flori, jocuri de culori, incat tinerii nu au voie sa se teama de faptul ca vor iesi in evidenta purtandu-le. La varste fragede au cu ce iesi in evidenta. In privinta modelului, sa nu aleaga niciodata o croiala care contravine conformatiei sale. Cateva exemple? Nu merg rochiile tipator de mulate pe plinute (uneori sunt dizgratioase si pe femeile foarte slabe) si nici pantalonii trei sferturi nu sunt indicati, cand ai picioarele groase (rochie mini interzisa cu desavarsire!) si ai cateva kilograme in plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>