Cele mai populare tehnici de sudura

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Persoanele straine de domeniul confectii metalice sau cei care vor sa iti extinda cu mult orizonturile in segmentul acesta, pentru a deveni mai buni si mai competenti trebuie sa afle principalele metode de a suda dar si toate aspectele definitorii pentru toate aceste tehnici. Unele se gasesc de foarte mult timp in service-urile de calitate, dar altele abia acum ajung sa fie cunoscute de un numar considerabil de persoane ceea ce le face sa fie din ce in ce mai solicitate de catre toti cei care au nevoie de stantare tabla. Acelasi lucru se intampla si in domeniile debitare table sau stantare CNC.

De aceea va vom prezenta mai multe tehnici comune de sudare care sunt foarte utile in functie de procesul in care sunt aplicate.

analko_1

Sudarea electrica cu arc implica totalitatea procedurilor de sudura care vor implica exploatarea punctelor de topire a materialelor folosite. Conditiile pentru ca aceasta tehnica sa fie folosita sunt simple si anume temperatura care ar trebui sa depaseasca un prag foarte bine conturat dar si presiunea foarte scauzta. Succesul acestei tehnici de sudare cu arc este fundamentat pe solidificarea materialor de baza la care se va adauga si textura adaos.

Sudarea automata care se face sub strat de flux – in tehnica aceasta se fructifica pe deplin energia electrica si sunt inlocuite astfel invelisurile reflectate de pe suprafata electrozilor cu o mantie care nu are impuritati si care este foarte fina. Inainte de a putea aplica electrozii pe suprafata respectivei piese se va face inlocuirea texturilor iar substratul se numeste flux.

analko_3

Tehnicile de sudura MIG/MAG reprezinta o metoda diferita de sudura fata de cea automata si chiar daca principiul de functionare sunt similare realitatea este ca tehnicile difera mult. Astfel intervine in loc de invelisul mentionat anterior si un gaz protector care poate sa fie de doua tipuri: activ sau inert. Sunt interesante avantajele pe care le produc procedurile mig mag si specialistii din domeniu afirma de foarte multe ori faptul ca obtin versiuni cu mult superioare de cusaturi sudate. De asemenea ratele de depunere ce depasesc pe cele expuse de sudarea electrica pe cand stropirea ramane in continuare la un interval bun si nu depaseste granitele admise.

Sudarea Wig sau Tig este reprezentata de tehnici complementare celor de sudura electrica ce sunt diferite prin intermediul electrozilor folositi. In cauza aceasta vorbim despre o varianta care nu poate fi refuzata a electrodului folosit intr-un mediu de gaz inert fapt ce ofera foarte multe avantaje practice.

In primul rand sunt putine restrictii in ceea ce priveste materialele ce pot fi folosite in desfasurarea procedurilor de sudura TIG sau WIG. In plus, ele sunt recomandate foarte des atunci cand se vrea sudarea materialelor care prezinta o mare afinitate la gazele puternice cum sunt titanul sau zirconiul. Daca se trece la sudarea de astfel de texturi mediul ar trebui sa fie inert si complet lipsit de aer.

Sudarea cu presiune se bazeaza pe impulsurile de care materialele au nevoie pentru a sta impreuna. Cum se intampla asta? Explicatia este foarte simpla pe baza presiunilor ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>