Principiul de functionare al camerelor de termoviziune

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In industrie, aceste camere de termoviziune reprezinta cele mai populare instrumente intrucat isi dovedesc eficienta de fiecare data in inspectia termica a cladirilor, in mentenanta predictiva, avand aplicatii militare cat si de paza si securitate.

Insa, pentru a putea sa intelegeti mai bine principiul de functionare al acestor camere, este esential sa vorbim putin despre termoviziune si despre tot ceea ce implica un astfel de echipament pentru a functiona corespunzator.

Principii de functionare si componente ale echipamentului

Termoviziunea mai este denumita si viziune in infrarosu si reprezinta observarea variatiilor si diferentelor de temperatura. Aceste echipamente sunt foarte sensibile la caldura si inregistreaza diferenta de temperatura la sol si afiseaza o harta a intensitatii radiatiei (miscarii caldurii) pe un domeniu din spectrul electromagnetic. Rolul acestor camere de termoviziune este sa depisteze radiatia in infrarosu emisa de un corp sau un obiect. Un detector depisteaza radiatia si o transforma intr-o imagine pe ecran, numita termograma.

Camerele de termoviziune sunt echipate cu cel putin o lentila care preia radiatia si o indreapta catre un detector. Acesta din urma depisteaza si proceseaza radiatia termica a unui obiect sau corp iar apoi transforma totul intr-o imagine care se afiseaza pe ecranul camerei de termoviziune.

10l;lk;k

Ecranul, o alta componenta importanta al unui astfel de echipament, este format dintr-un ecran LCD pe care se afiseaza imaginile termice precum si alte informatii cruciale pentru a putea culege de pe teren date cat mai exacte. De asemenea, pe ecran este afisata data, ora, temperatura, spectrul de culori, imaginea si nivelul bateriei.

Controlarea dispozitivului se realizeaza cu ajutorul unor butoane de control cu ajutorul carora se pot ajusta functiile echipamentului. Astfel, utilizatorul poate sa obtina rezultate mult mai precise si in conformitate cu necesitatile sale. Imaginile inregistrate de aceste camere de termoviziune pot sa fie stocate pe un calculator unde specialistii pot sa urmareasca evolutiile in timp, daca este vorba despre urmarirea unui obiect sau corp pe termen indelungat. De asemenea, imaginile pot sa fie transmise mai departe membrilor echipei sau printate pentru a putea fi puse la dosar. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul unui software de ultima generatie incorporat in echipament.

Informatiile din termograma pot sa fie stocate pe carduri de memorie sau alte dispozitive. Unele modele de camere de termoviziune mai performante sunt echipate si cu functii de inregistrare vocala sau memorarea corespondentului in spectrul vizibil pentru fiecare imagine termica.

Camere de termoviziune performante si la preturi accesibile

Daca sunteti in cautarea unor camere de termoviziune performante si dotate cu functii multiple care sa va ajute sa efectuati misiuni de cercetare amanuntite pe teren atunci va asteptam pe website-ul nostru www.arc.ro unde veti putea sa gasiti aceste echipamente la cele mai bune preturi.

Va oferim pe langa o gama completa de echipamente si consultanta specializata astfel incat sa puteti alege cele mai potrivite camere de termoviziune. Cu ajutorul acestor echipamente puteti sa realizati inspectii amanuntite si chiar sa asigurati securitatea intr-o cladire la un moment dat. Astfel beneficiati de cele mai bune solutii si totul este la indemana du

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>