Fatetele dentare aplicate la Clinica IVORY

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fatetele dentare reprezinta o solutie provizorie pentru acoperirea imperfectiunilor dentare, de expemplu stungareata, dinti fracturati si pozitii inestetice si incorecte ale dintilor.

Acestea prezinta durabilitate de durata, nu se pateaza, tartrul nu se depoziteaza, materialelesunt diferite, portelanul fiind considerat cel mai rezistent.

Aplicarea se face in functie de constitutia individuala. Dintii naturali sunt imbracati cu fatete dentare 

de aceeasi culoare din material portelanat si nu numai, depinde de oferta si de alegerea fiecaruia, nu prezinta nici un fel de risc, cum ar fi riscul de aparitie a alergiilor sau inflamarii gingivale. Procesul de lucru nu este dureros, este rapid si printr-o igiena orala minutioasa lucrarea poate dura pana la 10 ani.

Proiectarea se poate face si pe calculator, insa si prin metodele uzuale folosite de medicii stomatologi.

ivory1

Tehnica aplicarii, detalii importante si necesare pentru fiecare

 

Bine de stiut ca este nevoie de slefuirea suprafetelor de smalt, pentru a impiedica dintii sa capete forma proeminenta si totodata inestetica. Se face amprentarea obligatorie, dupa slefuire, prin folosire de silicon, cu linguri si digital. Cimentarea se face cu materiale speciale, pentru a mentine o structura solida, durabila, insa va avertizez ca daca doriti sa eliminati fateta aplicata dupa un numar de ani, atunci freza dentara va fi necesara pentru indepartare.

Pentru o corecta intretinere si igienizare e necesar se foloseasca doar ata dentara, pasta de dinti folosita sa fie non-abraziva, iar periajul sa fie facut cu periutele interdentare.

Gutiera dentara este o protectie necesara in cazul persoanelor care sufera de clantanit sau scrasnesc din dinti in timpul somnului. Aceaste scrasniri pot cauza fatetelor prin presiunea necontrolata, ducand la ciobirea portelanului si chiar la ruperea fatetei.

Mai sunt cazuri in care dintii naturali pot suferi modificari de culoare, in functie de ce alimente si bauturi consumam. Insa, daca se intampla ca aceasta diferenta sa devina vizibila in timp, medicul dentist poate proceda la albirea non-invaziva.

ivory3

Clinica IVORY proceduri edificatoare

 

La clinica stomatologica IVORY tratamentul cu fatete se face in doua vizite. Destul de rezonabil, daca ne gandim ca de multe ori este necesar vizita la stomatolog destul de des.

Materialele din care se pot confectiona aceste fatete pot fi rasini composite, portelan si ceramica presata. Tot medicul dentist este in masura sa stabileasca culoarea care este cea mai apropiata de culoarea danturii naturale. Tehnicianul dentist, in urma mulajului prelevat, va turna fateta bineinteles din materialul ales de fiecare individual, insa in general portelanul este cel mai indicat avand o durabilitate destul de mare.

Am putut viziona pe web site-ul clinicii proceduri care sunt folosite de dentisti pentru dinti fisurati, prezentate in videoclipuri edificatoare, pentru necunoscatori.

Este mai mult decat edificatoare si usor de inteles cum se procedeaza pentru corectia culorii (cromatica), spatiile inestetice dintre dinti (stungareata si nu numai) prin vizionarea clipurilor video, care sunt scurte, insa foarte explicite. Usor de inteles si deloc de speriat modalitatea de lucru, medicii creand o atmosfera placuta pentru potentialii pacienti.

Intotdeauna cand apare ceva nou parerile sunt impartite intre persoane cu atitudini pozitive, negative si  cele neutre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *