Containere confortabile pentru oaspeti

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Locuim intr-o zona de vis. De o parte si de alta a satului, la 800 de metri se intind paduri nesfarsite pline de fructe de padure, de ciuperci si bureti gustosi din primavara pana toamna tarziu. Dupa ce treci raul, izlazul comunal se intinde pana la padure. Pe el cresc fel de fel de plante medicinale nepoluate, iar o plimbare in camp deschis, fara mari amenintari (nu sunt vipere in zona, nici animale salbatice periculoase) este o cura de sanatate. La 8 kilometri distanta se afla sanatoriul TBC fiindca s-a demonstrat ca aerul din zona noastra vindeca formele usoare ale afectiunilor pulmonare.

Nu avem o casa mare, dar pentru noi reprezinta magicul cuvant acasa, mai ales prin tot confortul si iubirea de care avem parte in ea si prin asezarea de poveste. Ne place sa primim oaspeti si sunt destul de numerosi, dar ne era greu sa ne inghesuim unii pe altii, sa stam la coada la baie, bucataria sa devina neincapatoare dimineata, asa ca am rezolvat inteligent si ultrarapid problema cazarii musafirilor cu containere.

Am comandat doua containere-locuinte pe care le-am mobilat adecvat si pe care le-am asezat mai departe de casa, sa le dam musafirilor senzatia de libertate totala. Containerele pregatite de oaspeti au fost plasate intr-un cadru feeric, aproape de padure, pe un loc inalt de unde se vede pana departe satul.

Suntem vizitati iarna, primavara, vara si toamna, iar prietenii nostri isi trimit amici aici si asa ne-am gandit sa deschidem pensiunea din containere. Nu stiu daca mai sunt si altele in tara, cert este ca ne merge din ce in ce mai bine. Spiritul gospodaresc ne permite sa le punem la dispozitie turistilor case de locuit echivalente cu camera la hoteluri de trei stele. Multi dintre ei adora sa experimenteze viata la tara si doresc sa isi gateasca singuri la bucatariile lor dupa retetele noastre traditionale. Unele sunt vechi de peste 500 de ani si tocmai prin asta atrag.

Supa de macris este un deliciu pentru ei, la fel ciorba de verdeturi cu lapte prins si gras sau salata din banisori si frunze de papadie.
Introducerea containerelor in turism este benefica pentru toata lumea, dar ideala pentru oaspetele timid care doreste cheile de la casa sau camera rezervata lui si sa nu mai aiba contact cu gazdele sau ceilalti musafiri pana in momentul plecarii.

Va putem spune din experienta ca sunt astfel de persoane care nu doresc sa comunice cu altcineva decat cu cei din grupul lor, care nu vor sa fie vazute de catre cei din jur.
Sunt si oaspeti care se tem de faptul ca personalul ce asigura curatenia (la hotel, de exemplu) le umbla prin lucruri sau le sustrage valorile.
Avand cheia de la casa-container pe toate durata sederii nu au fost cazuri ca musafirii sa reclame disparitia unor valori. Curatenia generala in containere se face la plecarea unei serii de musafiri, in rest oaspetii sunt responsabili de mentinerea curateniei in camerele lor.

Ne place sa cazam turistii in aceste containere, iar ei sunt fericiti ca au la dispozitie o casa in care isi pot pune plante medicinale la uscat, fara teama ca personalul ce asigura curatenia le poate arunca din greseala. Cei mai gospodari dintre ei, pleaca din vacanta cu borcane de dulceata de mure si nuci verzi si cu salata de ghebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>