Alege un scaun auto cu spatele la sensul de mers

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Inca inainte ca cel mic sa vina pe lume, incepi sa pregatesti fiecare lucrusor de care ar putea avea nevoie. Amenajezi camera in care acesta va sta dupa ce il aduci acasa de la spital, o decorezi corespunzator si o accesorizezi cu jucarii atractive. Nici achizitionarea hainutelor nu este uitata, asa ca dulapul celui mic este umplut cu tot felul de hainute de care ar putea avea nevoie.

 

Acestea sunt insa aspectele placute si simple ale pregatirii pentru venirea pe lume a celui mic. Atunci insa cand pornesti in cautarea caruciorului si a scaunului auto pentru cel mic lucrurile se complica. Stii insa foarte bine, ca siguranta copilului trebuie sa fie pe primul loc si din acest motiv vrei sa faci cea mai buna alegere si sa ii achizitionezi cele mai sigure scaune auto pentru copii, care in acelasi timp sa ii ofere confort si protectie.

maxresdefault

Pentru siguranta sporita a celui mic, majoritatea producatorilor recomanda amplasarea scoicii si a scaunului auto cu spatele la sensul de mers cat mai mult timp posibil. Cercetarile ultimilor ani au aratat ca pozitionarea cu spatele la sensul de mers este de 5 ori mai sigura in cazul unui accident decat pozitionarea scaunului cu fata.

 

Prin pozitionarea cu spatele la sensul de mers zonele cele mai sensibile ale unui copil sunt protejate mult mai bine. Astfel capul, gatul si coloana vertebrala care sunt departe de a fi complet dezvoltate cum sunt ale unui adult sunt mult mai bine protejate. Pentru un copil ce calatoreste intr-un scaun montat cu spatele la sensul de mers momentul unui impact nu este atat de dur. Spatele scaunului absoarbe forta impactului, corpul copilului fiind impins in scaun cu totul. Capul, gatul si coloana vertebrala se imping uniform in scaun si astfel ramane protejat mult mai bine.

 

Daca esti in cautarea unui scaun pe care sa ai posibilitatea sa il montezi cu spatele la sensul de mers si pe care sa il folosesti de la nasterea celui mic si pana cand acesta implineste varsta de aproximativ 4 ani, esti in locul potrivit. In articolul de azi avem o recomandare din partea celor de la NolaKids, si anume scaunul auto pentru copii Concord Reverso Plus i-size Limited Edition, ce poate fi folosit doar cu spatele la sensul de mers.

 

Scaunul auto Concord Reverso Plus Limited Edition se amplaseaza exclusiv cu spatele la sensul de mers pe toata durata utilizarii si poate fi folosit de la nastere si pana cand cel mic atinge inaltimea de 105 cm.

 

Reverso Plus Limited Edition are o singura pozitie de inclinare, usor ajustabila in functie de bancheta, multiple pozitii de reglare a tetierei, iar centurile scaunului se ajusteaza automat, impreuna cu tetiera. Pentru a facilita amplasarea copilului, scaunul are integrat un sistem magnetic de retinere a centurilor in lateral.

 

Scaunul are un cadrul de protectie circular, realizat din aluminiu si o carcasa interna multifunctionala, realizata in totalitate din materiale absorbante ale socului in caz de impact. Astfel, poate sa ofere siguranta maxima si greutate minima, scaunul avand o greutate de doar 10 kg.

 

Instalarea scaunului se realizeaza doar prin sistem ISOfix, scaunul fiind dotat cu indicatori vizuali pentru a asigura montarea corecta.

 

Scaunul Concord Reverso Plus i-size Limited Edition se numara printre cele mai sigure scaune auto pentru copii. Alegand un asemenea scaun poti fi sigura ca cel mic este in deplina siguranta pe parcursul tuturor calatoriilor cu masina.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>