HMD Global, Google și CGI se asociază pentru a dezvolta telefoane Nokia pentru viitor

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Centrul de stocare al datelor pentru telefoanele Nokia este mutat în Europa pentru a consolida promisiunea HMD Global cu privire la securitatea datelor

București, 18.06.2019 – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete anunță astăzi parteneriatul cu firma de consultanță CGI și Google Cloud, pentru stocarea datelor de activare și de performanță în Hamina, Finlanda, pe platforma Google Cloud. Acest transfer va asigura o experiență de utilizare mult mai bună pentru utilizatorii Nokia, viteza și acuratețea actualizărilor telefoanelor Nokia fiind îmbunătățite.

Cu ajutorul analizelor avansate de date și ale tehnologiilor de machine learning ale Google Cloud, dar și expertiza CGI cu privire la tehnologia datelor și cloud, HMD Global va folosi analiza datelor, în beneficiul experienței utilizatorilor Nokia din întreaga lume. Primele terminale Nokia care vor transmite datele spre a fi stocate de noul centru vor fi telefoanele recent lansate, începând cu Nokia 4.2, urmând ca datele transmise de modelele[i] Nokia lansate anterior să fie transferate în Hamina, după actualizarea la Android Q prevăzută pentru anul curent, iar întreg procesul să fie finalizat în 2020.

tyrtyrtuy

„Fanii din întreaga lume apreciază promisiunea noastră unică: fiecare smartphone Nokia beneficiază de Android™ pur, de actualizări regulate de securitate timp de 3 ani, dar și de actualizări ale sistemului de operare timp de 2 ani. Ne propunem ca fiecare smartphone Nokia să rămână relevant pentru cât mai mult timp, oferind utilizatorilor cele mai recente inovații Google. Ne-am angajat, așadar, să oferim utilizatorilor cele mai recente actualizări ale sistemului de operare Android, mai rapid decât restul producătorilor. De aceea, utilizatorii se pot baza pe telefoanele lor Nokia, care se îmbunătățesc constant,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

„Astăzi, facem încă un pas important înainte în a îndeplini promisiunea făcută utilizatorilor. Rămânem fideli valorilor finlandeze, de aceea am decis să ne asociem cu CGI și platforma Google Cloud pentru nevoia din ce în ce mai mare pentru stocarea datelor, investind totodată în țara noastră,” a adăugat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Securitate sporită și o experiență de utilizare bazată pe analiză și control pentru telefoanele Nokia

Această decizie întărește angajamentul HMD Global de a respecta toate măsurile de securitate și legislația europeană și confidențialitatea datelor, măsuri precum Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR).

„Google Cloud și CGI au fost opțiunile firești de parteneriate, având în vedere colaborările strânse pe care deja le aveam cu aceștia, asigurând astfel implementarea globală a securității datelor și a tehnologiilor analitice. Vrem să rămânem deschiși și transparenți cu privire la modul în care colectăm și stocăm datele de activare ale terminalelor și vrem ca utilizatorii să înțeleagă de ce și cum acest aspect poate îmbunătăți întreaga lor experiență de utilizare. Această schimbare întărește promisiunea noastră către fanii Nokia, a unui sistem de operare Android pur, sigur și mereu actualizat, cu accent pe securitate și confidențialitate, datorită serverelor din Finlanda,” a menționat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

„Având în vedere că Google folosește în mod egal energie electrică și regenerabilă la nivel global, platforma Google Cloud va răspunde nevoilor HMD Global de Securitate și stocare a datelor și va oferi o soluție sustenabilă, investind în viitor,” a adăugat Eva Fors, Managing Director, Google Cloud Northern Europe.

CGI a creat o infrastructură de nivel international între colectarea datelor din back-end și smartphone-uri, cu o arhitectură eficientă a sistemului și structură optimizată a costurilor. HMD Global mobilizează expertiza CGI în analiza avansată a datelor interne, pentru a opera și monitoriza această soluție într-o manieră eficientă, maximizând astfel potențialul acesteia.

„Prin implementarea celor mai recente tehnologii de colectare și analiză a datelor și expertiza inginerilor de date și a cercetătorilor CGI, HMD Global va putea îmbunătăți securitatea datelor și totodată învăța mai multe din experiența utilizatorilor. Astfel, datorită cunoștințelor dobândite în urma analizei comportamentului de utilizare și a gradului de satisfacție al utilizatorilor, HMD Global va putea produce telefoane cu o experiență de utilizare și servicii îmbunătățite considerabil, pentru fanii Nokia din întreaga lume,” a declarat Martti Reilander, Director Executiv al CGI Advanced Analytics Solutions, CGI Finland

Despre HMD Global

HMD Global Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, care vizează o plajă largă de consumatori și prețuri. Dedicată inovației și calității, compania HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia, pentru telefoane și tablete. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation.

Despre CGI

Înfiinţată în anul 1976, CGI este una dintre cele mai importante companii independente de servicii şi consultanţă în domeniul tehnologiei informaţiei (IT) din lume. Cu aproximativ 74.000 de specialiști în întreaga lume, CGI oferă un portofoliu complet de servicii şi soluţii: de la servicii de consultanţă în IT şi management și până la sisteme integrate, servicii de externalizare şi soluţii în domeniul proprietăţii intelectuale. CGI lucrează cu clienții săi prin intermediul unui model local de colaborare, complementat de accesul la o rețea globală ce îi ajută să își transforme din punct de vedere digital organizațiile și să înregistreze rezultate accelerate. Cu venituri anuale de $11.5 miliarde de dolari canadieni, acţiunile CGI sunt cotate la bursa din Toronto (GIB.A) şi la bursa din New York (GIB).  Mai multe detalii la cgi.com și cgi.fi.

[i] Datele vor fi transferate în Hamina, Finlanda, în momentul în care telefoanele Nokia primesc actualizarea Android Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *