Energie curata direct de la Soare!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

asdasdasdasd

Daca am fi vorbit in urma cu 50 de ani de aceasta noua sursa de energie, probabil s-ar fi incadrat in domeniul science fiction, cel putin pentru utilizatorii casnici. Insa, astazi avem posibilitatea de a implementa un sistem de energie solara chiar pe propriul acoperis. Datorita magazinelor precum e-acumulatori.ro, clienti din toata tara pot renunta la idea de a fi furnizati de compania electica si sa opteze pentru panouri fotovoltaice.

Avand posibilitatea de a alege, clientul poate sa cumpere un panou fotovoltaic policristalin sau unul de tip monocristalin.

Principiul de functionare al panourilor solare se bazeaza pe conversia radiatiei solare in caldura si utilizarea acesteia pentru incalzirea apei. Apa calda obtinuta poate fi utilizata ca atare, sub forma de apa calda menajera sau ca agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere intr-un acumulator. In unele cazuri se poate utiliza si ca agent termic pentru incalzire. In mod normal, radiatia solara este absorbita de scoarta terestra si transformata in caldura, rezultatul fiind, printre altele, si incalzirea atmosferei pamantului. Ideea utilizarii panourilor solare consta in recuperarea acestei radiatii si transformarea ei in caldura utilizabila in instalatii domestice.

Panourile va vor oferi energie sigura, inepuizabila si gratuita, costurile initiale ale sistemelor fiind recuperate rapid. Sistemele sunt extrem de fiabile putand functiona un sfert de veac fara mari costuri de intretinere. Energia solara este extrem de rentabila deoarece avem garantia obtinerii combustibilului necesar direct de la astrul care ne incalzeste planeta.

Celule solare monocristaline cu siliciu

Celulele solare care au la baza siliciu monocristalin sunt relativ usor de recunoscut printr-un aspect exterior uniform, ce indica un nivel ridicat de puritate a siliciului. Ele sunt fabricate din lingouri de silicon, care au o forma cilindrica. Pentru o performanta optima si un cost mai scazut al unei singure celule monocristaline, patru laturi sunt decupate din lingourile cilindrice pentru a face plachete de siliciu, ceea ce le confera aspectul caracteristic.

O modalitate prin care putem deosebi panourile solare monocristaline de cele policristaline este ca cele din urma arata perfect dreptunghiular, fara margini rotunjite

Avantaje

Panourile monocristaline au cea mai mare rata de eficienta, tinand cont de faptul ca sunt facute din siliciu de cea mai buna calitate. Sunt eficiente din punct de vedere al spatiului si necesita cel mai mic spatiu, in comparatie cu alte tipuri de panouri. Panourile solare monocristaline produc de patru ori mai multa energie. Primele panouri solare bazate pe siliciu policristalin au fost introduse pe piata in anul 1981. Procesul de productie presupune topirea siliciului brut, care apoi este turnat intr-o matrita patrata. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in patrate perfecte.

Avantaje:

Procesul de fabricatie al siliciului policristalin este mai simplu si costa mai putin. Panourile solare policristaline au o toleranta la caldura mai scazuta, in comparatie cu cele monocristaline. Temperaturile ridicate pot afecta performanta panourilor solare si le pot scurta durata de viata. Cu toate acestea, efectul este relative minor si nu reprezinta un criteriu solid in alegerea tipului de panou solar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>