Kaspersky ofera in continuare cea mai buna protectie impotriva Stalkerware-ului

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

kaspersky

Stalkerware Test 2020 – realizat de AV-Comparatives, impreuna cu Electronic Frontier Foundation (EFF) – dovedeste ca solutia Kaspersky Internet Security pentru Android ofera utilizatorilor cea mai buna protectie si detectare a software-ului folosit pentru a spiona in secret oamenii.

Stalkerware este un software disponibil pe piata, utilizat pentru a spiona de la distanta o alta persoana prin intermediul dispozitivului lor personal, fara ca victima sa isi dea consimtamantul sau sa fie anuntata. In cadrul testului Stalkerware 2020, AV-Comparatives, o organizatie independenta de testare a industriei, din Austria, a realizat un parteneriat cu Electronic Frontier Foundation (EFF), cea mai importanta organizatie nonprofit din SUA care apara drepturile digitale, pentru a analiza cele mai utilizate programe antivirus – inclusiv solutiile Kaspersky Internet Security pentru Android si Windows. Au fost testate 10 solutii de securitate, folosind 20 de aplicatii stalkerware pentru Android si 10 programe stalkerware pentru Windows, mai intai in noiembrie 2019 si apoi in mai 2020.

Analizand rezultatele testului Stalkerware 2020, solutia Kaspersky Internet Security pentru Android a fost cea mai buna din clasa ei, cu o rata de detectare de 95% atat in noiembrie 2019, cat si in mai 2020. Solutia a obtinut, de asemenea, rezultate bune pentru testarea dispozitivelor care folosesc Windows, atingand un procent de detectare de 100% in a doua runda de testare. Testele au urmarit sa vada daca produsul arata fie un mesaj de avertizare sau de detectare pe dispozitivul utilizatorului sau daca acesta blocheaza stalkwerware-ul. Daca produsul antivirus indeplinea oricare dintre aceste functii, se considera ca a detectat cu succes stalkerware-ul.

“Ne straduim sa obtinem cele mai bune rezultate posibile in ceea ce priveste detectarea stalkwerware-ului si suntem hotarati sa continuam acest lucru, deoarece acest tip de software are un impact imens, extrem de daunator asupra vietii oamenilor. De asemenea, datorita eforturilor remarcabile ale Coalitiei Impotriva Stalkwerware, ratele de detectare a stalkerware-urilor s-au imbunatatit, la nivel de industrie, in doar sase luni. Ca parte a acestei aliante globale, care coordoneaza activitatea furnizorilor de securitate cibernetica pentru schimbul de informatii despre stalkwerware si imbunatatirea ratelor de detectare, lucram totodata si cu membrii organizatiilor de sprijin, pentru a aborda dimensiunea sociala a problemei” spune Vladimir Kuskov, Head of Advanced Threat Research and Software Classification la Kaspersky.

Pentru utilizatorii care se confrunta cu stalkerware sau suspecteaza ca ar fi victime, Kaspersky recomanda:

  • Contactati organizatiile locale de asistenta sau chiar politia, pentru a primi asistenta profesionala, daca sunteti ingrijorati sau daca ati gasit stalkerware pe dispozitivul personal. Site-ul Coalition Against Stalkwerware ofera o lista de organizatii de sprijin.
  • Accesati stopstalkerware.orgsi urmariti un videoclip explicativ al Coalitiei Impotriva Stalkerware – ambele disponibile in sase limbi (engleza, franceza, germana, italiana, portugheza si spaniola) – pentru a gasi informatii utile pentru victime si pentru a intelege mai bine cum sa recunoasteti semnalele de alarma. Videoclipul enumera indicatori comuni pentru a verifica daca un utilizator considera ca ar fi putut fi victima stalkerware-ului si care sunt pasii pe care trebuie sau nu sa ii urmeze.
  • Utilizati o solutie de securitate fiabila, cum ar fi Kaspersky Internet Security, pentru a efectua o verificare pe dispozitivul dumneavoastra si pentru a descoperi daca s-a instalat stalkerware pe acesta.

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica fondata in 1997. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii de ultima generatie pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.com

Despre Coalitia Impotriva Stalkeware

Coalitia impotriva Stalkerware („CAS” sau „Coalitia”) este un grup dedicat gestionarii abuzurilor, urmaririi si hartuirii prin intermediul stalkerware-ului. In prezent reunind agentii de servicii directe si internationale pentru sprijinirea victimelor, precum si firme de securitate in domeniul tehnologiei informatiei, Coalitia urmareste sa grupeze o serie diversa de organizatii pentru a aborda in mod activ comportamentul infractional prin stalkerware si sensibilizarea publicului cu privire la aceasta problema importanta. Datorita relevantei sociale ridicate pentru utilizatorii de pe tot globul, cu noi variante de stalkerware care apar periodic, Coalitia impotriva Stalkerware este deschisa noilor parteneri si incurajeaza cooperarea. Pentru a afla mai multe despre Coalitia impotriva Stalkerware, va rugam sa vizitati site-ul oficial www.stopstalkerware.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *