Bijuteriile handmade, afacere sau hobby?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cu siguranta ca raspunsul la intrebarea aflata in titlul acestui articol a fost si este cautat in continuare de foarte multe femei. De ce doar de femei? Pentru ca persoanele de sex feminin sunt in general cele care cocheteaza cu acest hobby, insa mai sunt si exceptii. In momentul de fata confectionarea de bijuterii handmade sau pietre semipretioase, ba chiar si margele si accesorii reprezinta un trend ascendent in tara noastra. La fel ca mai toate lucrurile care sunt acum la moda in tara noastra, si ideea bijuteriilor handmade este imprumutata din Occident. Pana la urma asta inseamna globalizare nu-i asa?

Desi la inceput a fost privita ca un hobby, confectionarea manuala de bijuterii a inceput sa prinda contur, iar in momentul de fata putem vorbi despre o mica industrie. Suna bine nu-i asa? Ei bine trebuie sa precizez faptul ca nu oricine se apuca de confectionat bijuterii va scoate si profit de pe urma acestei pasiuni.

a2

 

Generarea de venit depinde de o multitudine de factori, dintre care cei mai importanti sunt reprezentati de modul in care iti promovezi activitatea precum si de creativitatea de care dai dovada in conceperea bijuteriilor. De fapt, cred ca nu gresesc daca zic ca, creativitatea reprezinta calitatea numarul unu pe care o persoana care se apuca de confectionarea manuala a bijuteriilor trebuie sa o aiba.

Acest tip de bijuterii s-a impus pe piata internationala de profil si incepe sa se impuna si pe piata de profil din tara noastra datorita faptului ca acestea sunt unicat si pentru ca se adreseaza tuturor varstelor.

a1

In tara noastra aceasta activitate este intreprinsa in general de fete de liceu precum si de studente. Acestea in timpul lor liber incearca cu ajutorul creativitatii sa realizeze bijuterii cat mai originale si cat mai atragatoare. Pentru aceste persoane, confectionarea manuala a bijuteriilor reprezinta in primul rand un hobby, insa in cazul in care reusesc sa obtina si un mic venit de pe urma acestui hobby cu atat mai bine. Asa cum scriam mai sus, pentru a depasi hotarul dintre hobby si afacere ai nevoie de promovare. Avand in vedere cat de mult a progresat tehnologia am fi tentati sa spunem ca acest lucru nu mai constitue o problema, nu-i asa? In teorie aceasta afirmatie este adevarata insa din pacate practica ne demonstreaza contrariul.

Si daca tot am pomenit despre evolutia tehnologica prin care trecem, dati-mi voie sa mentionez ca una din cele mai bune metode de promovare in acest moment e reprezentata de mediul online. Indiferent de afacerea pe care o detii, promovarea acesteia in mediul online este una din cele mai bune decizii pe care le-ai putea lua. In acest sens Gemsale reprezinta din punctul meu de vedere unul din cele mai bune exemple de promovare in mediul online.  Cei care vor accesa acest site vor putea comanda printre altele accesorii bijuterii precum si margele online. Singurul lucru de care ai nevoie pentru a achizitiona aceste lucruri e reprezentat de un computer conectat la internet. Ce poate fi mai simplu decat atat, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>