Cum ma pregatesc pentru examenul auto categoria A

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cei care iubesc motoarele trebuie sa sustina un examen auto similar celui pentru masina. Sunt insa si aspecte care difera, insa in mare parte, regulile de circulatie sunt aceleasi.

Ca sa fii pregatit pentru un examen auto, trebuie sa treci 2 probe – proba teoretica si practica.
Proba teooretica nu este o proba grea daca esti pregatit/a. Din moment ce faci chestionare auto pentru moto nu ai de ce sa-ti faci griji. Insa, cand faci teste auto categoria A, trebuie sa te concentrezi si sa incerci sa le faci cat mai bine, sa fii atent/a la greselile pe care le faci.

Atunci cand faci chestionare auto drpciv categoria A, dar si alte categorii, incearca sa nu memorezi raspunsurile, ci sa le inveti logica, astfel incat sa fii mereu sigur de raspuns. Cu cat faci mai multe chestionare auto categoria A, cu atat vei lua mai usor examenul. Ia totul cat mai in serios si nu te crede mare zmeu al soselelor, deoarece accidente se intampla mereu, chiar si celor initiati in arta mersului pe motor.

Proba practica nu e nici ea grea. Trebuie sa ai un instructor potrivit, un instructor care sa te invete ceea ce ai de facut. Ia in serios orele de condus si nu te crede mare zmeu. Daca iti vei da silinta si daca iti doresti cu adevarat, vei trece cu brio si acest examen si vei putea sa conduci si tu un motor.

Proba practica nu e una grea. Lucrurile se desfasoara intr-un mod simplu si placut. Nu trebuie sa ai emotii, ci sa iei totul treptat si cu grija. Trebuie sa fii atent la traseu, sa respecti regulile de circulatie si sa ajungi cu bine si in siguranta la destinatie.

In pregatirea pentru orice examen auto, indiferent de categorie, conteaza foarte mult cat de puternic/a vei fi din punct de vedere psihic. Perioada pregatirii, perioada examenului este o perioada extrem de stresanta. Nu trebuie sa te descurajezi daca lucrurile nu merg asa cum ti-ai dorit.

Nu trebuie sa te descurajezi daca nu iei proba teoretica, ci trebuie sa inveti mai mult si mai bine. Nu trebuie sa te descurajezi daca nu iei proba practica, ci trebuie sa te concentrezi mai mult, mai bine si sa faci mai multe ore de condus.
Asadar, informeaza-te in privinta examenului, alege un instructor potrivit, pregateste-te temeinic si totul va fi bine. Ai incredere in ceea ce poti reusi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>