Sfaturi utile pentru alegerea unui kit de supraveghere video

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cand vrem sa cumparam un kit de supraveghere video, trebuie in primul rand sa stim din ce este alcatuit un astfel de sistem si cam ce nevoi avem in ceea ce priveste supravegherea video, pentru ca exista o gama larga de sisteme de supraveghere. In acest sens, alegerea se face in functie de nevoi si de buget, dar si de locul unde va fi amplasat sistemul si de cat de mare este zona care trebuie supravegheata.

Intr-un astfel de kit, gasim in general urmatoarele componente: alimentatorul si cablurile, unitatea de inregistrare, hard disk-ul folosit pentru stocare si bineinteles, camerele. Ar mai fi de mentionat si accesoriile pentru montare. Unitatea de inregistrare, numita si DVR, receptioneaza imaginile facute de camere si apoi le memoreaza pe hard disc. Unii experti sunt de parere ca aceasta este cea mai importanta componenta a unui kit de supraveghere video. Imaginile pot fi de rezolutie mica, medie sau inalta, in functie de amplasarea sistemului, adica in interiorul sau exteriorul cladirii.

Rezolutia este unul din factorii importanti la orice camera de supraveghere, impreuna cu altii, cum ar fi sensibilitatea sau obiectivul camerei. O camera de calitate are si procesor de imagine. In ceea ce priveste DVR-ul conteaza producatorul unitatii de inregistrare, rezolutia, numarul de canale, rata de FPS si iesirile sau interfetele.

Un kit are mai multe camere. De exemplu, un sistem de supraveghere comun este cel cu 4 camere, care poate fi folosit atat in locuinte, cat si in spatii comerciale. Fiecare camera va fi amplasata intr-un loc diferit, iar vizualizarea imaginilor transmise se poate face de pe diverse platforme (computer, telefon mobil sau altele). De instalare si mentenanta se ocupa firma de la care achizitionezi produsul.

Trebuie sa stii bine unde o sa amplasezi sistemul de supraveghere, pentru a nu lasa vreun loc care sa nu fie acoperit de raza vizuala a camerelor. De exemplu, un kit de exterior iti permite sa monitorizezi curtea unei case sau a unei firme. Numarul camerelor ar fi bine sa fie cat mai mic, cu acoperire cat mai mare pentru fiecare zona vizata.

La achizitionarea unui kit de supraveghere video, este recomandat sa te asiguri ca furnizorul este de incredere. Atunci cand cumperi de pe Internet, exista mai multe indicii in acest sens, ca de exemplu prezenta datelor de contact pe site sau vechimea si autoritatea. Daca iti doresti un partener de incredere care sa iti ofere produse si servicii de calitate poti apela cu incredere la Ordis, ei sunt cei care vor avea grija de siguranta casei tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>