Criterii pentru alegerea automatizarii portilor batante

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un numar din ce in ce mai mare de oameni lasa traiul la bloc pentru un trai cat mai linistit la curte. Pentru ca o mare parte din oamenii care locuiesc la curte detin cel putin un autovehicul, acestia prefera sa isi automatizeze portile, astfel incat accesul in curte sa fie cat mai confortabil si lipsit de orice efort. Chiar daca automatizarea unei porti reprezinta un proces simplu, exista cateva criterii de care trebuie sa tii cont, astfel incat cei care se ocupa de automatizari porti batante sa nu intampine nici un impediment.

Motorul reprezinta un accesoriu foarte important in automatizarea unei porti batante. Din acest motiv, dimensiunea si greutatea unei porti reprezinta doua criterii foarte importante, pentru ca in functie de aceste doua criterii se alege tipul de motor. In cazul in care nu se tine cont de aceste doua criterii sau nu se acorda o importanta prea mare acestora, exista riscul achizitionarii unui motor care sa nu poata genera puterea de care este nevoie pentru automatizarea respectivelor porti.

De asemenea, dimensiunea stalpilor care sunt conectati la portile batante reprezinta un alt criteriu important, de care trebuie tinut cont. La fel ca in cazul dimensiuniii si greutatii portii batante, si dimensiunea stalpilor joaca un rol important in alegerea tipului de motor care va fi folosit la automatizare. Pentru ca multi dintre cei care doresc sa isi automatizeze poarta batanta gresesc atunci cand masoara dimensiunea stalpilor, o sa explic modul in care trebuie efectuata masurarea. O masurare corecta este realizata in momentul in care se masora distanta dintre balama si marginea stalpului. In functie de aceasta valoare precum si de greutatea sau dimensiunea portii se alege tipul de motor.

Nu in cele din urma, ciclul de functionare reprezinta un alt criteriu de care trebuie tinut cont. Nu de alta, insa nu cred ca vrei sa ajungi in situatia in care sa constati faptul ca ai epuizat numarul de deschideri ale portii pe ziua respectiva.  Pentru a evita acest lucru trebuie sa stii ca exista motorizari pentru porti cu uz rezidential, ceea ce inseamna ca se pot efectua pana la 20 de deschideri pe zi, si motorizari pentru porti cu uz intens, adica permite pana la 60 de deschideri pe zi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>