Sfaturi pentru o activitate corecta la sala

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sportul a inceput sa devina o parte importanta si ensentiala din viata noastra. Din ce in ce mai multa lume alege sa faca miscare datorita beneficiilor pe care miscarea le are asupra modului in care aratam, dar si asupra sanatatatii. Alternativele pe care le avem la dispoztie sunt numeroase si fiecare dintre noi poate alege o activitate care i se potriveste si care ii face placere. Pentru multi, performanta in sala de forta este extrem de importanta, de aceea au ales sa consume energizante pentru sala pentru a spori intensitatea antrenamentelor.
Cand faci sport, fie ca mergi la sala sau la alergat, este important sa ai o alimentatie echilibrata. Nu este suficient ca dupa o zi aglomerata sa iei un energizant pentru sala si sa crezi ca atrenamentul tau va fi extrem de eficient. Protienele, grasimile, carbohidratii si vitaminele, toate au un rol esential cand vine vorba de energie pentru antrenamente.
Ce ar trebui sa contina dieta ta?

● Mananca o varietate de alimente. Deoarece diferitele alimente au diferite substante nutritive, ar trebui sa mananci o varietate de alimente, astfel incat sa obtii toate substantele nutritive de care ai nevoie pentru a te simti energic. De exemplu, o portocala iti furnizeaza vitamina C, dar nu fier si proteine. O bucata de pui la gratar iti va oferi fier si proteine, dar nu vitamina C.

● Mananca regulat. Daca sari peste mesele importante ale zilei, fii sigur ca performanta ta la sala de forta va fi minima, chiar daca vei apela la ajutorul energizantelor pentru sala. Consumul regulat de gustari sanatoase este cel mai bun mod in care iti poti alimenta corpul astfel incat sa faca fata tuturor provocarilor la sala de forta.

● Consuma suficiente calorii. Caloriile sunt combustibili de care corpul tau are nevoie cand esti la sala si au rolul sa inlocuiasca energia care este consumata in timpul activitatii sportive. Sa reduci aportul de calorii necesar pentru functionarea normala a organismului nu reprezinta decat o piedica in a atinge performantele la care visezi. Corpul tau are neovie de calorii pentru eficienta maxima, dar si pentru a te recupera rapid dupa antrenament.

● Bea multe lichide. Persoanele care fac mut sport au nevoie de mai multe lichide. Nu astepta sa ti se faca sete. Senzatia de sete inseamna deshidratare. Fa-ti o rutina cu ajutorul careia sa nu uiti sa te hidratezi corespunzator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>