Se apropie Black Friday

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Toti amatorii de cumparaturi si reduceri stiu cu siguranta ce inseamna termenul de Black Friday! Si de asemenea stiu ca in momentul in care incepe sezonul rece, ca o compensare sau nu a discomfortului termic, au parte de o mare bucurie: reduceri semnificative de pret la aproape toate tipurile de produse si marfuri! Black Friday 2016 se apropie cu pasi repezi, asa ca, dragi pasionati de cumparaturi este momentul sa incepeti pregatirile, caci se deschide un nou sezon de vanatoare a preturilor mici!

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizati cu aceasta ocazie unica si minunata, o sa trecem rapid in revista un scurt istoric al evenimentului. Black Friday se traduce ca “Vinerea Neagra” si reprezinta, pentru americani, deschiderea neoficiala a sezonului cadourilor de Craciun. De obicei, pentru reducerile de Black Friday se alege ultima zi de joi a lunii noiembrie, dupa Ziua Recunostintei. Aceasta zi a fost aleasa inca din anul 1932 ca fiind ziua de deschidere a cumparaturilor pentru Craciun.

Ideea care a stat la baza stabilirii acestei zile a fost ca toti comerciantii, indiferent de natura produselor pe care le comercializeaza, sa faca reduceri substantiale de preturi, astfel incat toata lumea sa isi poata permite sa achizitioneze cadouri pentru cei dragi, inclusiv persoanele nevoiase. Avantajul major al cumparatorilor este dat si de faptul ca din cauza concurentei acerbe majoritatea companiilor au tendinta de a face reduceri cat mai substantiale la preturi, astfel incat daca nu castiga neaparat ca suma vor iesi in castig macar ca si volum de produse.

In Romania, acest concept a fost adoptat abia in anul 2011 de catre doi retaileri de seama pe piata autohtona, insa de atunci s-a bucurat de un real succes in randul cumparatorilor, chiar daca nu s-au respectat intocmai datele calendaristice de la americani.
Cred ca mai important decat reducerea efectiva a pretului unui produs este acel sentiment de satisfactie ca am facut o afacere buna si am salvat niste banuti, (pe care ulterior ii vom cheltui tot pe produse aflate la reduceri!). Placerea resimtita de cumparatori in momentul in care reusesc sa achizitioneze produsul dorit la un pret mai scazut (sunt situatii in care sunt si reduceri substantiale de pret cu procente de pana la 60-70 %) este inegalabila si inestimabila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>