Arta croitoriei si puterea alegerii

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cand eram copil, aveam multe papusi. Si cum mie imi placea sa ma schimb in diverse rochii sau fuste si bluze colorate, asa imi inchipuiam sa le-ar placea si lor. Astfel, din ce alte haine gaseam in casa, evident care nu imi apartineau mie, faceam unele noi papusilor. Aveam drept instrumente de croitorie o foarfeca si un ac. Foloseam ce ata imi aparea in cale, nu invatasem sa tin cont de combinatiile de culori potrivite. Cu cat era mai colorata creatia, cu atat mi se parea mai interesanta.
instrumente-taiat-croitorie
Este o adevarata arta sa creezi haine, astazi nu as mai avea rabdare nici pentru papusile care s-au pierdut undeva pe drumul dezvoltarii mele si nu am rabdare nici pentru mine. Croitoria necesita rabdare si talent. Specialistii lucreaza dupa tipare, cu masini de cusut avansate, folosind diverse tipuri de cusaturi sau combinatii de culori. Este important ca instrumentele de taiat sa fie unele bine ascutite, iar persoana care le foloseste una indemanatica. Cred ca atunci cand tai un anumit material pentru o haina, e la fel ca la colorat. Daca ai trecut de contur, ai stricat intreaga opera de arta.

Hainele potrivite, la momentul potrivit ne dau incredere si ne scot in evidenta calitatile fizice, asa cum tot ele, cu iscusinta reusesc sa ascunda defecte mai mici sau mai mari.
Pentru un eveniment in familie, vei folosi o anumita tinuta, cum atunci cand mergi la pescuit, cu siguranta nu folosesti costumul de ginere. Daca il mai ai sau daca ai fost vreodata ginere! Fiecare intalnire sau eveniment din viata are nevoie sa fie imbracat cumva, asa cum cei mici, copiii prefera sa experimenteze si sa isi aleaga cu stil, ceea ce le place cel mai mult. Stiu oameni care prefera o anumita culoare si mai cunosc pe altii care nu tin cont de astfel de elemente atunci cand se imbraca. Am cunostinte baieti care au cinci tricouri la fel, toate cu guler rotund si toate albastre. Pentru fiecare persoana exista un croitor si pentru fiecare croitor exista mai multi clienti. Maturitatea inseamna incredere si ofera puterea alegerii, cata vreme croitoria ramane o arta. Ma intreb uneori unde s-au pierdut papusile mele, parca parca le-as intreba daca le-a placut ce tinute le-am creat candva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>