Refilul cartusului solutia salvatoare

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fie ca ne este utila fie ca nu imprimanta reprezinta unul dintre dispozitivele ce se regaseste in majoritatea caselor. Acest lucru se datoreaza in primul rand numarului mare de imprimante ce se regaseste in momentul de fata pe piata de profil lucru ce a facut ca pretul unui astfel de dispozitiv sa fie accesibil pentru un numar din ce in ce mai mare de persoane. Dar la fel ca alte multe alte lucruri nu pretul de achizitie al unei imprimante reprezinta problema ci intretinerea acesteia. Costul intretinerii este dat de necesitatea schimbarii cartuselor in functie de gradul de utilizare al acestora. Pentru a mai diminua din costul de intretinere unii utilizatori de imprimante opteaza pentru reumplerea cartusului vechi, o idee buna din punctul meu de vedere in cazul in care stii ce ai de facut. Chiar daca nu este o actiune foarte complicata tot trebuie sa urmezi anumiti pasi pentru a te putea bucura in finalul actiunii de un cartus perfect functional. Dintre acestia cei mai important din punctul meu de vedere sunt urmatorii:

– In primul rand trebuie desfundat cartusul cu ajutorul unei solutii create special in acest sens. Pentru a face acest lucru capul de printare al cartusului trebuie introdus in solutia de desfundat cartusul si mentinut aproximativ 1 minut.
– Dupa ce capul de printare al cartusului este scos din solutia pentru desfundat se sterge usor cu un servetel foarte fin.
– Cu ajutorul unei seringi se introduce prin partea superioara a cartusului intre 5 si 20 ml de cerneala, in functie de marimea cartusului.
– Pentru a finaliza operatiunea se aseaza capul de printare al cartusului pe un servetel dupa care pe gaura prin care sa introdus cerneala se aseaza un dispozitiv de vidare. Prin intermediul unei seringi incarcate cu aer cerneala este impinsa catre capul de printare al cartusului. In momentul in care cerneala ajunge pe servetel cartusul este functionabil.

Desi sfaturile prezentate in cadrul acestui articol nu sunt foarte greu de pus in practica ele trebuie urmate intocmai pentru a putea utiliza cartusul si dupa reumplerea lui. Deoarece calitatea tonerului joaca un rol important in functionarea cartusului dupa reumplerea lui recomand utilizarea de toner refil Canon pentru a te bucura de o utilizare cat mai indelungata a cartusului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>