Team buildingul: o activitate benefica si pentru companie si pentru angajati

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orice companie isi doreste ca angajatii sai sa dea randament cat mai bun astfel incat sa fie atinse obiectivele companiei. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, angajatii trebuie sa fie stimulati, motivati si acest lucru depinde in mare parte si de mediul in care acestia lucreaza. Desigur ca pentru ca atmosfera de lucru sa fie cat mai placuta, intre angajati trebuie sa existe armonie si intelegere.
team
Pentru inchegarea grupurilor de angajati, periodic, unele companii organizeaza cate un team building. Un team building este o activitate organizata de catre companie care implica toti angajatii. De obicei aceste activitati sunt organizate in aer liber, in cadre care nu au nimic in comun cu mediul de lucru. Multe companii aleg sa inchirieze cabane la munte, sau sa mearga la mare astfel incat angajatii sa fie toti impreuna fara a avea nimic in comun cu mediul in care lucreaza.
Scopul unui team building este acela de a inchega echipele, de a le face sa se cunoasca mai bine astfel incat sa se lege anumite legaturi, anumite relatii de prietenie care sa ajute mai apoi la intretinerea unei atmosfere cat mai placute in mediul de lucru.

Termenul de team building vine din limba engleza si s-ar traduce prin „construirea echipei”. Acest lucru are sens mai ales daca luam in considerare faptul ca team buildingurile se organizeaza mai ales atunci cand exista angajati noi pentru a-i ajuta pe acestia sa se integreze in grup, pentru a-i ajuta sa se cunoasca si sa lege prietenii, pentru a-i ajuta sa fie mai deschisi unuii cu ceilalti.
In cadrul team buildingului se desfasoara activitati in aer liber, jocuri toate avand acelasi scop: inchegarea echipei. Se fac tot felul de jocuri de incredere, de cunoastere, activitati care au legatura cu abilitati pe care angajatii le-ar putea folosi in cadrul locului de munca.

Fiecare companie, prin intermediul departamentului de resurse umane, organizeaza team buildinguri in asa fel incat sa se plieze pe domeniul in care aceasta activeaza. Prin aceste activitati oamenii se relaxeaza, invata lucruri noi si sunt motivati sa lucreze si sa ramana in compania la care sunt angajati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>