Strane pentru credinciosi

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru cei care merg frecvent la biserica si asculta sfanta liturghie in fiecare saptamana, mobilierul si decorul din sfantul lacas nu mai prezinta o enigma, deoarece aceste persoane cunosc foarte bine toate denumirile obiectelor de cult sau ce reprezinta fiecare pictura sau icoana. Aceste persoane, de cele mai multe ori aleg sa isi confectioneze strane, care se lasa apoi mostenire copiilor si nepotilor. Este un semn de mare mandrie si onoare ca o familie sa detina o strana in biserica parohiala.

Stranele sunt de fapt un tip aparte de scaune, foarte frumos sculptate, cu brate ample si elegante, cu spatar inalt, precum cel al unui tron si cu blatul de sezut rabatabil, astfel incat enoriasii sa poata sta si in picioare, dar sa aiba locul lor particular. De obicei stranele pentru credinciosi sunt confectionate din lemn de esenta tare, fag sau stejar si sunt sculptate manual fie cu motive florale sau religioase, fie infatisand o scena din biblie sau chiar texte din sfanta scriptura. Confectionarea acestui tip de  mobilier bisericesc cere multa rabdare si migala, dar este o adevarata arta. Lemnul sculptat este apoi acoperit cu mai multe straturi de lac, astfel incat sa isi pastreze frumusetea si farmecul cat mai multi ani. De cele mai multe ori, stranele pentru credinciosi au momtata pe partea superioara a spatarului o placuta pe care este specificat numele familiei careia ii apartine. Spre deosebire de scaunele pe care stau toti ceilalti enoriasi, stranele reprezinta obiecte de cult, sunt sfintite si intra in patrimoniul bisericii.

art-mobirel.ro este site-ul unde puteti plasa oricand o comanda pentru mobilier bisericesc, fie ca doriti strane, catapetesme, scaune arhieresti, iconostase, usi, scari sau balustrade, etc. Dupa discutia avuta cu unul dintre maestrii artizani sau sculptori, in functie de complexitatea si marimea lucrarii pe care o doriti, se va stabili si pretul pentru mobilierul dorit. Nu exista foarte multe asemenea firme care sa fie specializate in realizarea si sculptarea produselor de mobilier bisericesc si va fi un adevarat privilegiu ca artistii de la Art Mobirel sa va confectioneze mobilier bisericesc, deoarece tot ce iese din mainile acestor sculptori este arta pura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>