Funcția duală a unui laminator

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un laminator își dovedește oriunde utilitatea datorită funcțiilor duale de care este capabil. Utilizat pentru documente importante, el le asigură simultan protecția și arhivarea , iar în cazul obictelor protecția este completată de estetică.

Plastifierea, sinonimă cu laminarea, se poate face la cald, la rece sau combinat, pe o față sau pe două fețe.
Laminarea reprezintă tratamentul preventiv al documentelor care devin astfel imune la umezeală și raze UV. Se înțelege că aparatul se dovedește indispensabil în muzee, biblioteci, în munca de cercetare și în instituțiile administrative și juridice. Și societățile comerciale sunt interesate să-și păstreze timp îndelungat documentele într-o stare perfectă. Oriunde ar fi depozitate, dacă nu sunt acoperite de folia de plastic cu valoare de sigiliu, ele vor fi distruse de praf, de umezeală, de diferențele de temperatură și de lumină.

Clasificate în funcție de tipul aplicațiilor nu se dovedesc destul de scumpe pentru ceea ce salvează de la distrugere. Fie că este vorba de valori sentimentale, fie de acte de moștenire sau documente istorice, laminatoarele ne ajuntă să reconstituim istoria, să ne păstrăm rădăcinile, să demonstrăm apartenența noastră la un neam și să ne apărăm drepturile.

Principalele tipuri de laminatoare care pot fi cumpărate sunt:
1. Laminatoare comerciale din rolă la cald. Disponibile patru produse.
2. Laminatoare compacte cu funcție dublă cald-rece. Pot fi comandate șase modele de laminatoare.
3. Laminatoare hevy-duty cu funcție dublă cald-rece. Există cinci produse care se pot utiliza pentru laminarea sticlei, plăcilor și adezivilor sensibili la presiune.
4. Laminatoare profesionale la rece combi. Din ofertă fac parte trei produse.

În general capacitatea de laminare variază de la un model de laminator la altul fiind de 7, 10 sau 15 metri pe minut. Laminarea la cald presupune temperaturi ridicate și garantează o lipire mai bună, dar durata de viață a laminatoarelor la cald este mai mică decât a celor la rece. După tipul de folie utilizată, plastifierea poate fi lucioasă sau mată. Uneori cea lucioasă se dovedește inestetică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>