Cum intretii pietrele semipretioase?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chiar daca spre deosebire de pietrele pretioase cele semipretioase sunt mai ieftine, acest lucru nu inseamna ca ele nu trebuie tratate cu aceiasi atentie cu care sunt tratate pietrele pretioase. Pe langa modul in care sunt purtate, modul in care sunt intretinute reprezinta unul dintre lucrurile ce fac diferenta atunci cand vine vorba despre durabilitatea pietrelor semipretioase. Avand in vedere acest lucru in continuarea acestui articol vei putea citi cateva sfaturi cu privire la modul in care trebuie intretinute cele mai populare pietre semipretioase astfel incat sa isi mentina frumusetea o perioada cat mai lunga de timp.

Coralul este una dintre cele mai populare pietre semipretioase gratie frumusetii pe care o emana dar si calitatilor energizante pe care le degaja in momentul in care sunt purtate. Avand in vedere ca acestea au la origine scheletul coloniilor de corali de pe fundul marilor si oceanelor, trebuie evitata purtarea lor in lumina directa a soarelui. Intretinerea acestei pietre semipretioase este foarte simplu de realizat, stergerea cu o carpa moale, care nu lasa urme si putin umezita fiind singurul lucru pe care trebuie sa il faci.

Chiar daca topazul este una dintre pietrele semipretioase mai rezistente, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie acordata o atentie deosebita si acestei pietre semipretioase. Pentru a nu se degrada mult mai repede decat este cazul, trebuie evitat contactul dintre aceasta piatra semipretioasa si diversele chimicale cu care intram in contact. Atunci cand vine vorba despre intretinere, o perie care nu zgarie precum si o solutie obtinuta din amestecarea apei cu sapunul reprezinta singurele lucruri de care ai nevoie.

Turcoazul este una dintre cele mai sensibile pietre semipretioase ce se gasesc in momentul de fata pe piata bijuteriilor. Datorita acestei sensibilitati, trebuie evitata introducerea acesteia in apa deoarece chimicalele ce se gasesc in compozitia apei vor afecta calitatile acestei pietre semipretioase. Si atunci cand vine vorba despre intretinere trebuie acordata o atentie deosebita turcoazului avand in vedere sensibilitatea acestei pietre semipretioase. Stergerea acesteia cu o carpa foarte moale imbibata putin in apa reprezinta singurul procedeu de curatare ce trebuie aplicat acestei pietre semipretioase. Pentru ca este una dintre cele mai sensibile pietre semipretioase, aceasta trebuie depozitata separat deoarece sansele de a se deteriora sunt foarte mari in cazul in care este depozitata cu alte bijjuterii.

Aceste trei pietre semipretioase dar nu numai acestea pot fi achizitionate prin intermediul celor de la e-crystals.com, motiv pentru care va recomand sa aruncati o privire pe acest site in cazul in care sunteti pasionati de pietre semipretioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>