Jocul, arma de aparare

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dragi parinti, lasati-va copiii sa joace jocuri cu impuscaturi online ca nu este o crima! Cu fiecare impuscatura, copiii trebuie sa se trezeasca la realitate si sa-si dea seama ca viata este cea mai grea lupta, iar uneori, cea mai eficienta arma de aparare este atacul. Este bine sa va feriti copiii de violenta, sa le oferiti un climat armonios, dar nu trasformati realitatea intr-un mit ca atunci cand copiii dumneavostra vor auzi impuscaturi reale pe strada sa paralizeze de frica.

Cowboy vs Aliens este, in esenta un joc foarte educativ. Jucatorul invata sa nu cedeze pamantul sau atat de usor in fata invadatorilor, ci sa lupte pentru libertatea si bunurile sale. Desi este conceput ca un joc international, el face educatie patriotica.

Lunetist in Jurassic presupune formarea deprinderii de a trage la tinta, atat de necesara in viata. Toata lumea stie ca dinozaurii au disparut, prin urmare jocul nu instiga la violenta. Este o simpla strategie pe calea imaginatiei.
Masina spion este de fapt o repetitie a copilului sau adolescentului pentru viitorul rol de justitiar de care societatea va avea mare nevoie.

Ultimul sef in 2 este un joc care se joaca in doi, cel care trage mai bine devine campion, iar celalalt lupta sa devina mai bun si accepta ca partenerul sau de joc a fost mai bun.
Toate impuscaturile online sunt pentru salvarea omenirii si nu pentru distrugerea ei: eliminarea armatei de zombie, care transforma pamantul intr-un Iad, prinderea infractorilor si exemplele pot continua.
Parintii ideali vor inlatura prejudecata conform careia jocurile cu impuscaturi sunt interzise fiindca instiga la violenta, ci vor privi partea pozitiva a acestora:
-dau o imagine de ansamblu corecta asupra societatii, unde trebuie sa te lupti pentru drepturile tale si sa te aperi
-dezvolta curajul copilului, dar si empatia (isi ajuta semenii luptandu-se cu monstrul) si solidaritatea
-formeaza spiritual civic, nu ramane pasiv la ceea ce se petrece in lume, ci actioneaza
-stimuleaza imaginatia
-are rol terapeutic asupra eventualelor porniri incorecte, atavice ale micutului ( vazand cum este vanat un hot, un om care comite ilegalitati, copilul nu-si va dori niciodata sa fie ca el).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>