Azot in anvelope? Iata care sunt avantajele

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Indiferent ca sunt anvelope de vara ori anvelope iarna, acestea trebuie sa fie foarte bine umflate deoarece de modul in care sunt umflate anvelopele depinde siguranta rutiera a participantilor la trafic. Avand in vedere acest lucru, in continuarea acestui articol voi prezenta avantajele oferite de catre utilizarea azotului in anvelope.

Siguranta rutiera este cel mai important avantaj oferit de catre utilizarea azotului in anvelope. Aceasta siguranta deriva din faptul ca anvelopele umflate cu azot sunt mereu constante din punct de vedere a presiunii, ceea ce inseamna ca riscul de explozie al anvelopei umflate cu azot este zero. De asemenea, temperatura anvelopei umflate cu azot este scazuta chiar si atunci cand aceasta este rulata in conditii de canicula, acesta fiind un alt motiv pentru care riscul de explozie al unei anvelope umflate cu azot este zero.

Nu doar gradul de siguranta rutiera este sporit in cazul in care se utilizeaza anvelope umflate cu azot si consumul de carburant al autovehiculului este imbunatatit de utilizarea unor astfel de anvelope. Acest lucru se explica prin faptul ca anvelopele cu azot isi mentin presiunea constanta o perioada mai lunga de timp decat anvelopele cu aer, ceea ce inseamna un grad mai mic de uzura al anvelopei si implicit un consum mai mic de carburant.

Mentinerea constanta a presiunii face ca azotul sa mareasca durata de utilizare a unei anvelope, acest lucru explicandu-se prin faptul ca nivelul de uzura este mai scazut in cazul in care se utilizeaza anvelope cu azot decat ar fi in cazul in care s-ar utiliza anvelope cu aer.

Nu in ultimul rand, un confort sporit in timpul condusului este un alt avantaj oferit de catre utilizarea anvelopelor cu azot. Acest beneficiu se explica prin faptul ca anvelopele umflate cu azot amortizeaza mult mai bine denivelarile intalnite in timpul rularii autovehiculului si de asemenea ofera un nivel al zgomotului in timpul rularii mai mic.

In concluzie, avand in vedere avantajele oferite de catre utilizarea anvelopelor cu azot cred ca nu gresesc daca afirm faptul ca acestea sunt o solutie la care trebuie sa apeleze toti utilizatorii de autovehicule mai ales avand in vedere ca nu implica costuri suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>