Cum pozitionezi motopompa pentru drenaj si la ce sa fii atent

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O motopompa este un utilaj frecvent regasit printre instrumentele de lucru ale unui gospodar. Cel putin o data in viata te confrunti cu o problema legata de inundarea unui anumit spatiu in cadrul unei locuinte. De aceea, motopompele sunt de un real ajutor in astfel de situatii. Nu numai ca vei reusi sa scoti surplusul de apa dintr-un loc, dar vei reusi si sa alimentezi cu apa un alt spatiu.

Folosite drept utilaje de drenaj a apei, motopompele sunt foarte cautate. Cu cat capacitatea motorului este mai mare cu atat acestea vor reusi sa scoata o cantitate mai mare de apa intr-un timp mai redus. Totodata, un astfel de utilaj te poate scoate din situatii critice, cum ar fi inundatiile. Iar daca nu il ai in apropierea locuintei s-ar putea ca apa nedorita sa afecteze suprafetele nedorite si sa prelungesti aceste efecte negative. Asa ca nu amana momentul achizitionarii unei motopompe.

In ceea ce priveste utilizarea ei, exista cateva aspecte de care sa tii cont cu privire la pozitia pe care o alegi. Nerespectarea acestora poate conduce la aparitia unor accidente, defectarea utilajului sau o activitate mai putin eficienta. Este esentiala amplasarea motopompei pe o suprafata orizontala si suficient de rigida pentru sustinerea utilajului. In timpul activitatii, motopompa poate avea unele vibratii si se poate deplasa daca nu este pozitionata intr-un loc potrivit. Din cauza acestor vibratii motopompa poate chiar sa se scufunde in pamant, ceea ce ar afecta major functionalitatea acesteia.

Extrem de importanta este si ventilatia suprafetei pentru o functionare optima. Mai mult decat atat, trebuie sa se evite amplasarea motopompei in spatiile aglomerate in care ar putea circula oameni sau animale. In acest fel se vor evita accidentele nedorite. Totusi, cu cat utilajul este mai aproape de sursa de apa cu atat aceasta functioneaza mai bine. Apa va fi absorbita mai rapid si volumul de apa va fi mai mare. Respectarea tuturor acestor aspecte legate de pozitionarea motopompei va face functionarea utilajului mai eficienta si evitarea numeroaselor situatii neplacute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>