Ma duc in cautarea luminii rosii sau verzi

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

cumperi luminite verzi sau rosii, ci ca te duci sa vezi si tu lumina naturala, colorata, care coboara in fuioare din cer invaluind pamantul! Totul sclipeste in jur rosu sau verde si te temi sa nu cumva sa coboare in fata ta entitati din alte sfere. Adrenalina creste. Astepti sa fii rapit de o nava, sa apara stoluri de ingeri care sa te protejeze cu aripile lor, sa inceapa lupta dintre bine si rau in fata ta!
Este un spectacol unic, iar pentru el trebuie sa treci peste mari si tari, dar merita!
Rezerva-ti un loc in excursie aurora boreala si umple-ti sufletul cu lumina colorata si satura-ti privirea de spectacolele naturale oferite tie de Norvegia!

Norvegia_368 (Lofoten, Sakrisoy)
Va fi o excursie plina, fara clipe de plictiseala fiindca acesta tara te provoaca sa o explorezi. Insulele infloresc verzi sau viu colorate in mijlocul marii, valurile se sparg vizual si auditiv de tarmuri stancoase, varfurile semete ale muntilor sparg norii sau se acopera de ceata.
Satele norvegienilor sunt ca in basme, in filme, in picturi si in desenele animate. Nu poti sa nu te indragostesti de ele! In acesta tara se coloreaza si zapada: portocalie la apus, rosie si verde in locul din care admiri aurora boreala.
In acesta tara ai prilejul sa gusti pentru prima data carnea de ren, daca il poti manca. Este atat duiosie in privirea acestui animal si duce cu sine atata frumusete, incat nu stiu daca te-ai hrani cu carnea lui cu buna stiinta. Aici vei suprinde imaginea turmelor nesfarsite de reni pierzandu-se in paduri si muntii care se nasc in fiecare clipa in fata privirilor din mare.
Peisaje salbatice, sate locuite, insule inconjurate de apele neobosite, toate te atrag si te captiveaza. Aici poti deveni alpinist fiindca varfuri prietenoase de peste 400 de metri te imbie sa le cuceresti.
In ultima zi vei ajunge si la Oslo si vei avea ocazia sa vizitezi Muzeul Navigatiei. Stiai ca aici, in capitala Norvegiei, se afla 40 de insule si 343 de lacuri? Apa care se gaseste din belsug in capitala are rolul de a purifica aerul de aceea Oslo este capitala cu cel mai pur aer din lume.
Doar 1690 de euro te despart de aceasta tara a contrastelor si a minunilor. Poti strange acesti bani si ii poti investi in cunoastere si devenire culturala. Nimic nu este mai frumos, decat sa admiri peisaje salbatice, sa vezi fenomene rare, sa muti privirea de la valurile marii si pescarusi, la vulturii de pe piscurile semete ale muntilor.
Vei vedea de pilda cum isi calesc nordicii organismul. Ei nu se imbraca excesiv de gros si nu isi chinuesc copiii cu zeci de haine imbracate unele peste altele. In mijlocul iernii poti vedea pletele blonde ale copiilor, fiindca rar poarta cacula.
De educatie tine si faptul ca peisajele salbatice sunt curate, in ciuda faptului ca sunt vizitate de turisti, ca in lacurile sau in apele lor nu vezi zeci de pet-uri si ca oamenii isi cosesc iarba din fata portii si isi tin casele de poveste curate ca in poveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>