Căștile premium Sony MDR-Z7M2 reproduc atmosfera muzicii live

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Calitate a sunetului îmbunătățită pe baza tehnologiei moștenite de la căștile din seria Signature MDR-Z1R
 • Difuzoare de 70mm inovatoare, diafragme cu margine din polimeri de cristale lichide (LCP) acoperite cu aluminiu, magneți mai mari și grilă cu tipar Fibonacci[1]
 • Calitate impecapilă a sunetului, sub forma unei experiențe sonore de spațialitate tridimensională, care acoperă o gamă de frecvențe largă, între 4 Hz și 100kHz 
 • Pernițe de urechi fabricate din spumă poliuretanică groasă, care reduc presiunea și asigură confortul la purtare îndelungată

Sony anunță astăzi lansarea modelului MDR-Z7M2, succesorul mult-apreciatelor căști MDR-Z7. Acest model moștenește tehnologia MDR-Z1R din seria Siganture, precum grila cu tipar Fibonacci și un cablu pentru semnal audio balansat cu diametrul de 4.4mm, prezent în cutie.

Fiind încă o atestare a angajamentului Sony față de sunetul de calitate, Z7M2 dispune de răspuns în frecvență largă și gamă dinamică, care oferă ascultătorilor o reproducere fidelă a realității și atmosferei create de instrumentele muzicale și de voci; o experiență sonoră de spațialitate tridimensională specifică muzicii live. Utilizând difuzorul HD de 70mm „asezonat” cu diafragma cu margine din polimeri de cristale lichide acoperită cu aluminiu, ce are cupolă supradimensionată și profil optimizat, căștile Z7M2 asigură o audiție muzicală rafinată pentru utilizatori.

Sunete create de experți pentru urechea sofisticată

Căștile Z7M2 dispun de noi modele de difuzoare, adaptate de la modelul MDR-Z1R, precum și de diafragme din polimeri de cristale lichide îmbrăcate în aluminiu, recent îmbunătățite, pentru a garanta un sunet natural cu o colorație redusă în registrul mediu și înalt. Cupola diafragmei a fost supradimensionată iar profilul său optimizat, ceea ce produce un sunet limpede în registrul sonor mediu-redus și sunet excelent în registrul mediu-înalt. Difuzorul dispune de un magnet mai mare (are volumul dublu față de magnetul modelului MDR-Z7), care permite o de redare crescută și, prin urmare, o claritate mai articulată a muzicii.

Grila cu model Fibonacci fabricată din rășină epoxidică îmbină profilul subțire cu rezistența. Acest lucru minimizează amortizarea sunetului de către grilă în cazul frecvențelor ultra-înalte, pentru o redare mai clară a notelor muzicale de-a lungul întregului registru de frecvențe.

Adițional, Beat Response Control, un port acustic special de pe carcasă, controlează fluxul de aer din spatele difuzorului și optimizează vibrația diafragmei la frecvențe joase. Simultan, perfecționează tranzițiile de bass și distribuie corect ritmul muzical.

Printre specificațiile Z7M2 se mai numără sudura specială fără plumb și contactele din aliaj Corson (un tip de aliaj din cupru realizat cu nichel și siliciu) ale jack-ului căștilor. Lipitura audio dedicată, special dezvoltată de Sony, a fost folosită pentru a minimiza pierderile de semnal și pentru a garanta puritatea conexiunii. Aliajul Corson este un material ideal pentru contactele electrice ale jack-urilor, datorită rezistenței sale scăzute și durabilității sporite.

Cabluri și conexiuni

Z7M2 vine la pachet cu două cabluri diferite: un cablu standard nebalansat și un cablu pentru semnal balansat. Un mecanism de blocare special este întrebuințat pentru a asigura conexiunea și a crește durabilitatea. Adițional, s-a folosit acoperirea cu argint pentru cablul balansat din cupru pentru a permite detalii mai fine ale sunetului, înalte mai clare și o reducere a distrosiunii sunetului.

Sony mai recomandă și folosirea cablurilor create în colaborare cu KIMBER KABLE® (vândute separat[2]), care îmbină excelența Sony în materie de căști cu experiența KIMBER KABLE în proiectarea și construcția de fire electrice, pentru a realiza cabluri de căști de calitate ridicată, capabile să îmbunătățească și mai mult redarea sunetului. Prin structura împletită cu 8 fire, cablurile ating o calitate excelentă a sunetului, cu claritate sporită, mai puțin zgomot din exterior, reducerea interferențelor și parametri electrici optimi. Placarea cu aur asigură conductivitate superioară pentru puritatea semnalului. Folosirea aliajului de aluminiu pentru porțiunile de prindere permite o performanță acustică de excepție printr-o mai bună atenuare a vibrației sonore. Conectorii de pe cască au inele de blocare cu înfiletare, care permit conexiuni stabile și securizate.

Confort

Pentru a crește senzația de comfort la purtare a căștilor Z7M2, acestea dispun de pernițe pentru urechi modelate ergonomic, ce au cusătură 3D. Acest lucru asigură un confort sporit și presiune echilibrată asupra urechilor. Chiar și în cazul unei purtări prelungite, bureții garantează menținerea ergonomiei, special concepută să se adapteze caracteristicilor fizionomice ale capului utilizatorului. Această structură învăluitoare împiedică evadarea sunetului printr-o mai bună sigilare a aerului, care asigură experiența unui bass foarte puternic pentru ascultător. Pentru suprafața bureților de urechi s-a ales spuma poliuretanică moale, cu funcție de absorbție și eliberarea a umezelii. Astfel, se reduce orice senzație de rigiditate și este posibilă o experiență de ascultare îndelungată și confortabilă.

O bandă de susținere din piele sintetică, cu slider din aliaj de aluminiu și cu suport din același material, asigură o greutate redusă a căștilor, precum și durabilitatea peste ani a Z7M2. Un tratament special de anodizare oferă rezistență crescută suportului, minimizând zgârieturile provocate de uzul cotidian. S-a acordat o atenție deosebită realizării unei structuri concave a căștilor Z7M2, astfel încât punctul de presiune laterală să fie mai apropiat de cap. Acest lucru aduce o stabilitate sporită a purtării pentru utilizator în orice moment. Z7M2 mai sunt dotate cu un mecanism cu articulații silențioase, care minimizează zgomotul mecanic provocat de aceste componente în mod normal, ceea ce asigură o experiență de ascultare neperturbată chiar și pentru cei mai sensibili ascultători.

Căștile premium Sony MDR-Z7M2 vor fi comercializate la un preț de aproximativ 800 de euro și vor fi disponibile la cerere, începând cu octombrie 2018.

Pentru mai multe știri despre Sony, vizitați http://presscentre.sony.eu/

[1] Șirul lui Fibonacci este sistemul de numărare al Naturii, ce pare să fie prezent peste tot, de la tiparul spiralat al unor frunze și până la dispunerea optimă și uniformă a semințelor într-o floarea soarelui.

[2] Disponivilitatea MUC-B205B1 diferă în funcție de regiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>