De ce alegem bautura vegetala bio ca alternative a laptelui?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Majoritatea parintilor aleg sa ofere copiilor lapte de origine animala, pentru a le putea creste nivelul de calciu si alti nutrienti necesari unei dezvoltari armonioase, insa trebuie sa se tina cont de faptul ca exista o bautura vegetala bio care poate reprezenta o alternativa la fel de sanatoasa.
De asemenea, exista foarte multi oameni care au optat pentru o dieta vegetala, atat pentru energia pe care o ofera, cat si pentru detoxifiere, dar si datorita faptului ca nu doresc o crestere a colesterolului sau au intoleranta la lactoza. Prin consumul acestor bauturi vegetale bio se evita grasimile saturate ce exista in laptele de origine animala, care pot duce la anumite boli, dar este si folosit in cadrul curelor de slabire, caci are un aport caloric scazut.
Exista foarte multe tipuri de bautura vegetala bio, care ofera foarte multe avantaje, mai ales in cazul in care exista o intoleranta la gluten sau la lactoza. Bautura vegetala bio este o sursa de vitamine si minerale, insa nu contine grasimi animale, lactoza sau colesterol, iar gustul difera in functie de sortimentul ales.
Bautura vegetala bio poate fi cumparata de pe diverse site-uri specializate sau din magazine, putand fi gasite diferite sortimente si cu diferite arome, in functie de preferintele fiecaruia.
Bautura vegetala bio este cea mai potrivita solutie pentru cei care au alergii alimentare, de aceea este obligatoriu sa isi indrepte atentia spre alte tipuri de lapte, care nu provin din sursa animala. Cele mai multe din aceste tipuri de bautura vegetala bio sunt imbunatatite cu vitamina D sau calciu. Acst lucru este necesar, caci laptele este o sursa importanta de proteine, vitamine si minerale, extrem de necesare unei dezvoltari armonioase.
Bautura cocos  este un lapte vegetal obtinut din nuca de cocos si se obtine prin pisarea cocosului. Acesta are un aport caloric mare si este foarte bogat in grasimi saturate. Bautura cocos este usor de digerat, dar este saraca in calciu si proteine, insa este bogata in vitaminele B12, C si E, zinc, fier, calciu si magneziu. Bautura cocos are foarte multe beneficii pentru organism, caci are un efect detoxifiant si ajuta la cresterea imunitatii organismului, dar si la accelerarea metabolismului.
biomania_1
Bautura orez este o alternativa la fel de buna a laptelui de origine animala si este obtinut prin maruntirea si prelucrarea orezului. Acest tip de bautura vegetala bio poate fi gasita cu diferite arome si are un numar scazut de grasimi si calorii. Un dezavantaj al acestei bauturi vegetale bio ar fi acela ca are un continut mic de proteine si un nivel ridicat de zahar. Bautura orez are un continut crescut de vitamina E si magneziu, dar si antioxidanti. Acest tip de bautura orez este foarte potrivita pentru a fi consumata inaintea unor eforturi fizice crescute, deoarece este extrem de hranitor. Acest tip de bautura orez poate asigura necesarul de calciu si fosfor, dar si minerale  importante, necesare pentru mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.
biomania_2
Bautura vegetala bio este foarte gustoasa si hranitoare, de asemenea aceasta nu contine lactoza, care este un tip de zahar natural prezent in produsele lactate.
biomania_3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>