De ce e bine sa ii obisnuim pe cei mici cu calculatoarele

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Computerele si inovatiile digitale au “impanzit” orice aspect al societatii moderne si folosirea tehnologiei a devenit o necesitate. Si, in timp ce adultii trebuie sa invete si sa se familiarizeze cu noile aparitii, pentru a nu ramane in urma, copiii se pare ca au aceste abilitati inca din fasa.

Pe masura ce tehnologia continua sa se dezvolte, copiii au nevoie de o intelegere mult mai intutiva a computerelor, codarii si a invoatiilor digitale pentru ca vor folosi, din ce in ce mai mult, aceste lucruri la scoala, in viata de zi cu zi si, mai tarziu, la munca.

reryeryery

Daca nu sunteti un expert in folosirea calculatorului, ar fi bine sa il inscrieti pe cel mic la cursuri. La EduCat, pot participa la cursuri utilizarea calculatorului copii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani.

Computerele sunt viitorul si cei mici le gasesc foarte atractive. Asta, deoarece copiii din ziua de astazi cresc cu tehnologia si internetul si, adesea, stiu sa le foloseasca mai bine decat parintii lor. Lumea va deveni din ce in ce ma dependenta de computere si copiii vor fi, in urmatorii ani, cei care le vor utiliza, programa si asa mai departe.

La orele de la EduCat, copiii vor incepe cu notiunle de baza si vor invata sa proceseze informatia intr-o ordine logica. Stiinta calculatoarelor ii incurajeaza pe cei mici sa rezolve probleme si sa gandeasca logic si analitic. La cursul de la EduCat, vor invata urmatoarele lucruri:

1. Vor invata ce este un calculator si care sunt partile componente. Totul va fi predat interactiv si progresiv.
2. Celor mici li se va arata care este postura corecta la calculator, ce reguli trebuie respectate cu toate explicatiile aferente.
3. Vor invata despre sistemele de operare, interfete si ferestre.
4. Li se va arata cum sa lucreze cu foldere/fisiere.
5. Vor afla ce este internetul, dar si ce sunt si cum se folosesc motoarele de cautare. Apoi, trebuie sa afle informatii despre siguranta navigarii pe internet.
6. Foarte interesanta va fi lectia despre editoarele grafice si anume: utilizare, realizare de grafica 2D si 3 D.
7. Editoarele de text sunt un alt capitol (Notepad, MS Word) si cum sa utilizeze editoarele de text.
8. Vor invata cele mai bune practici in realizarea si formatarea de documente electronice, cum sa foloseasca aplicatiile pentru a realiza prezentari in MS Power Point si multe altele.

La EduCat, fiecare elev va lucra la cate un calculator. Utilizarea calculatorului va avea, asa cum spuneam, numai beneficii atat timp cat este facuta cu masura. Asta nu inseamna ca cei mici trebuie sa petreaca ore in sir jucand jocuri sau intrand pe diverse site-uri fara a fi supravegheati. Vorbim strict despre cum sa invete lucruri utile, ce ii vor ajuta in activitatea academica si, mai tarziu, in activitatile de zi cu zi. Cu ajutorul EduCat, cei mici isi vor insusi notiuni utile, vor invata cum sa se concentreze si, cei mai implicati, vor putea sa faca chiar si multitasking. Cei mici vor fi mai creativi, mai intreprinzatori si vor avea si mai multa incredere in ei insisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>