Cum sa-ti protejezi curtea de razele solare nocive

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

La categoria daunatorilor ce poate afecta bunastarea unui camin, precum o curte dotata cu toate cele necesare (gradina de flori, gradina de legume, pomi, etc.), nu sunt doar daunatorii de talie inalta, precum animalele salbatice intalnite in apropierea zonelor de deal, campie sau munte, ci si pradatori mai mici precum rozatoarele. Insa, de un spectru mai larg, cu si fara poate, unul dintre cei mai nocivi daunatori mai putin remarcati sunt razele UV.

Acest daunator ceva mai tacut decat restul, are un puternic impact atat asupra mediului in sine si asupra culturilor, insa si asupra noastra, cand vine vorba din elementele din care este alcatuita gospodaria.

tyrthfghfgh

Razele solare sunt extrem de nocive, cu atat mai mult cand la actiunea acestora se adauga si precipitatiile acide sau materiile fecale extrem de acide provenite de la pasari. Cu cat intensitatea acestora este mai ridicata, cu atat riscul de a ne pierde culturile si de a se impune noi constructii fix la momentul nepotrivit este mai mare. Razele UV au un impact foarte mare asupra tiglei, asupra gardurilor, in sensul ca acestea au o mare putere coroziva. Impactul nu este doar vizual, avand la baza indepartarea straturilor de vopsea, ceea ce automat va necesita o reconstructie, respectiv revopsirea placilor si a gardului de cel putin 1-2 ori pe an, dar si fizic, caci in cele din urma, odata ce vopseaua este atacata, actiunea coroziva ajunge sa patrunda in material pana in straturile cele mai profunde, pana cand, in cele din urma, daca nu se actioneaza la timp, poate duce la degradarea completa a materialelor.

Asadar, atunci cand vine vorba de protectia casei tale de razele solare trebuie sa ai in vederea achizitionarea unor materiale de constructii corespunzatoare. Sunt zeci de astfel de magazine atat online, cat si fizice. Important este sa-l gasesti pe cel care ti se potriveste. De asemenea, actiunea coroziva poate aparea si in ceea ce priveste gardurile, asa ca e recomandat sa-ti construiesti un gard rezistent din materiale potrivite. Spre exemplu, poti apela la acest tip de panou gard zincat care are nu doar un pret foarte bun, ci si o calitate ridicata, confera o buna maleabilitate si este special tratat impotriva coroziunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>