Investitii de durata

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O casa reprezinta cea mai buna investitie pe care o persoana o poate face pe parcursul vietii. Spre deosebire de alte bunuri, o casa asigura mereu siguranta de a avea un loc propriu unde poti sa iti depozitezi bunurile si un loc unde te poti retrage pentru a petrece timp impreuna cu familia.

Romania este inca o piata imobiliara foarte accesibila, datorita preturilor avantajoase, dar si a calitatatii prin care sunt construite casele.

Site-uri precum royal-imob.ro, sunt printre cele mai cautate, datorita faptului ca pun constant anunturi cu case si apartamente de vanzare.

Recent, si eu am intrat sa caut anunturi despre vanzari vile Ploiesti, deoarece intentionez sa ma mut in acel oras minunat.

De ce am ales sa caut case in Ploiesti?

logo_old

Ploiesti este orasul in care mi-am cunoscut sotia, in urma cu 10 ani, pe cand eram doar studenti la facultate.

In Ploiesti a fost infiintata prima rafinarie de petrol din lume, datorita careia Bucurestiul a devenit in 1857 primul oras iluminat public cu petrol lampant din lume. Acest sistem de iluminare a fost implementat si in Ploiesti trei ani mai tarziu. Astazi poti vizita Muzeul National al Petrolului, cu peste 8000 de exponate si o expozitie in aer liber.

In perioada interbelica, Ploiestiul era cunoscut ca orasul lui “Ce bei?” datorita faptului ca in acea perioada functiona o crasma la aproximativ 200 de locuitori. Ploiestenii obisnuiau sa se salute cu “Ce bei?” in loc de “Buna ziua!”. In zilele noastre, in zona centrala a orasului exista o retea densa de baruri, restaurante, cofetarii si cafenele al caror program variaza in intervalul orar 9-24.

Ploiestiul este singurul oras din Romania care are propria simfonie, compusa de muzicianul Paul Constantinescu ca o oda adusa orasului sau natal. Astazi, filarmonica ce poarta numele compozitorului organizeaza concerte in perioada septembrie-iunie a fiecarui an.

In Ploiesti exista singurul muzeu dedicat ceasurilor din Europa de Est. Infiintat in 1963, Muzeul Ceasului a fost mutat 9 ani mai tarziu in Casa Luca Elefterescu, fiind in prezent cel mai vizitat muzeu al Ploiestiului, cu peste 35.000 de vizitatori anual. Toate muzeele din oras pot fi vizitate zilnic in intervalul orar 9-17 (exceptie facand zilele de luni si sarbatorile legale).

In anul 1969, Ploiestiul gazduia primul festival de jazz din Romania, in incinta Palatului Culturii. Desi interzis in perioada comunista, festivalul a fost reluat in anul 2005 si este gazduit in prezent de Filarmonica „Paul Constantinescu”, reusind in fiecare an sa aduca la Ploiesti nume importate din istoria jazz-ului.

Cu asa motive cum sa nu vrei sa te muti in Ploiesti, mai ales ca piata imobiliara este mult mai avantajoasa decat oriunde in Romania. Chiar daca orasul nu este de dimensiunea Bucurestiului, curiozitatile sale promit chiar mai multe decat Capitala in sine. Recomand tuturor sa se gandeasca bine la o posibila mutare in orasul Ploiesti folosind anunturile de pe royal-imob.ro!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>