Trei tipuri de sudura si avatanejele lor

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Compania Analko este lidei pe piata in domeniul confectii metalice . Dupa 40 de ani de continua dezvoltare, compania beneficiaza de toate standardele si certificatele de calitate. Pentru ca materia prima este selectionata atent si pentru ca este urmarit fiecare stadiu de productie, sansele de eroare sunt reduse spre 0, astfel incat toate lucrarile sa beneficieze de garantie extinsa.

Printre cele mai importante tehnici de sudura utilizate se numara si cele din lista de mai jos, alaturi de avantajele lor, amplificate de executarea atenta.

Sudarea permite unirea a doua sau mai multe elemente metalice fara elemente de conectare. Exista trei tipuri de metode de sudare: sudarea TIG, MIG si sudarea cu arc. Cele mai multe procedee de sudare utilizeaza gaze de ecranare pentru a imbunatati calitatea sudurii si netezirea sudurii. Acestea impiedica contaminarea punctului de sudura si stabilizeaza arcul de energie electrica dintre electrodul de sudura si volumul de lucru. Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale.

Sudura cu electrozi/Sudarea cu arc metalic

Sudarea cu electrozi, cunoscuta si sub numele de sudarea cu arc metalic, a fost una dintre primele metode de sudare. Sudarea prin pulverizare este adesea folosita in exterior pentru ca poate fi aplicata pe ploaie, in timp ce vantul nu afecteaza calitatea sudurii. Sudarea cu banda este folosita pe conducte si poduri, precum si pentru securizarea tractoarelor si crearea pieselor de arta. Masa de lucru nu trebuie nici macar curatata prin utilizarea acestei metode de sudura. Cu toate acestea, multi electrozi de sudare nu penetreaza materia foarte adanc. In plus, numai cativa centimetri de sudura pot fi facuti inainte ca un electrod sa fie inlocuit. Sudarea prin lipire necesita un inalt nivel de pricepere pentru a produce suduri de calitate.

confectiimetalice

Sudura MIG/MAG

Sudura MIG/MAG  (sudarea metalelor cu arc cu gaz) este cel mai des folosita cu otel. Sudorii nu ar trebui sa inceapa si sa se opreasca prea des in timpul realizarii acestor structuri metalice sudate , pentru ca procedura permite suduri lungi neintrerupte. Acest proces de sudare este relativ curat, creand o cantitate mica de elemente proiectate. Dezavantajele sudurii MIG includ posibilitatea fuziunii excesive prin penetrare incompleta. Sudurile MIG sunt cunoscute pentru depozitele puternic oxidate pe care le creaza.

Sudarea TIG

TIG (Tungsten Arc Welding Gas) este adesea utilizat pentru sudarea aliajelor de nichel, magneziu, aluminiu, titan si aliaje de cupru. Sudarea  TIG poate fi efectuata cu sau fara incarcaturi metalice, spre deosebire de sudarea MIG, care utilizeaza numai metale de umplutura pentru a crea suduri. Pentru anumite proiecte sudarea TIG este mai buna decat sudarea MIG, permitand sudarea fina, precisa. Cu toate acestea, sudarea TIG poate necesita mai mult timp decat sudarea MIG. In plus, procesul de sudare TIG este foarte curat, fara a crea elemente precum stropii sau scainteile.

In ciuda numeroaselor avantaje ale sudarii TIG, exista un numar de dezavantaje similare cu dezavantajele asociate sudarii MIG. Aceasta tehnica include topirea excesiva, fuziunea incompleta sau penetrarea articulatiilor si dificultatea producerii unui arc de pornire.

In functie de tipul de proiect, specialistii de la Analko stiu exact ce tehnica sa foloseasca si cum sa o implementeze corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>