Care sunt cele mai prietenoase mijloace de transport pentru mediul inconjurator

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Grija fata de mediul inconjurator este din ce in ce mai mare in conditiile in care ne confruntam la nivel global cu o poluare cat mai acerba, care ameninta disparitia resurselor naturale. O lume limitata la resursele naturale necesita operatii ample, costisitoare si periculoase pentru mediu, iar asta este extrem de important. Nu doar exploatarile de petrol au un impact semnificativ asupra mediului, cat si prezenta tot mai intensa a autovehioculelor pe combustibili clasici, a lansarii rachetelor in spatiu, etc. Se creeaza astfel o poluare antropica ce distruge mediul inconjurator, dar mai presus de toate afecteaza vietatile, mediul nostru de trai si hrana de baza.

Oamenii de stiinta si cercetatorii sunt tot mai preocupati de aceasta problema globala si iau diferite masuri pentru a preveni efectele catastrofale ale poluarii. Una dintre aceste masuri este cea de stimulare si coordonare a populatiei catre mijloace de transport cat mai prietenoase, care pot reduce semnificativ poluarea asupra mediului. Iata si care sunt cele mai prietenoas mijloace de transport pentru mediul inconjurator.

bnvbmh

 1. Bicicleta

Avand o vechime de secole, bicicleta a ramas unul dintre vehiculele cele mai prietenoase pentru mediu si om, mai ales daca ne raportam la bicicletele clasice, asa cum erau si versiunile mai vechi. Bicicletele se adreseaza unor categorii diverse de varsta si se pot mentine cu piese biciclete ieftine. Reparatiile sunt de obicei extrem de usoare si simple, astfel ca in cazul unui model mai clasic nu este nevoie de o persoana specializata sau de foarte multe cunostinte tehnice.

Pentru piese bicicleta poti apela la o serie de magazine fizice, dar si la magazinele online de profil care iti pun la dispozitie o gama mai variata de piese biciclete ieftine.

 

 1. Masinile electrice

Desi investitia intr-o masina electrica este pe masura, aceasta ofera numeroase avantaje utilizatorilor, primul si cel principal fiind lipsa platii emisiilor de substante poluante precum dioxidul de carbon. In acelasi timp s-a remarcat confortul pe care il ofera noile modele, cat si silentiozitatea acestora in participarea la trafic. Astfel, masinile electrice sunt moderne, non-poluante si extrem de sigure si confortabile pentru toti participantii la trafic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>