Taierea cu laser versus taierea traditionala

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

debitare-laser

Mediul industrial a crescut calitatea serviciilor si a performantelor odata cu integrarea tehnologiei de ultima ora in procesele de ordin vast. Astfel, prezenta tehnologiei este cu mult peste asteptarile si peste credintele noastre de odinioara, incidenta ei regasindu-se nu doar in viata de zi cu zi, ci si in cadrul proceselor vaste de lucru.

De o accentuare a tehnologiei si de importanta acesteia in cadrul proceselor de lucru putem vorbi si atunci cand vine vorba de calibrarea unor piese si structuri dupa dimensiuni clare, standardizate sau pur si simplu dupa o serie de preferinte personale ale utilizatorilor individuali.

Este important procesul de taiere? Cum influenteaza tehnologia acest proces?

Procesul de taiere poate fi intr-adevar unul dintre cele mai importante procese de lucru atunci cand vorbim de numeroase piese, fie piese destinate unui ansamblu industrial (pentru crearea unui echipament, a unei alte piese, pentru ansamblarea unui produs finit, etc), cat si cand vine vorba de creatia la nivel personal, cu precadere la nivelul constructiilor si/sau al instalatiilor cat marimea joaca rolul cel mai important.

Cu siguranta te-ai confruntat si nu doar odata cu taierea traditionala, cea pe care o poate realiza practic oricine prin intermediul unor ustensile clasice de taiere, fie ca vorbim de lemn sau metale. Sunt ferm convins ca nu doar o data ti s-a intamplat sa gresesti unghiul de taiere, sa tai mai mult sau mai putin decat dimensiunea necesara.

Ei bine, acesta este principalul avantaj si motivul principal pentru care, la astfel de procese, este bine sa folosesti taiere laser.

In cazul procesului de decupare laser se utilizeaza un dispozitiv specializat, de ultima ora, care dimensioneaza perfect o piesa sau un anumit material, in functie de marimea necesara. Un cnc laser are o precizie chiar si de 100 ori mai ridicata fata de un instrument clasic de taiere, datorita conceptiei ce permite refractarea unui fascicul de lumina cu o putere considerabila, ce permite distrugerea exacta a moleculelor si a legaturilor din cadrul unui material.

Folosind un astfel de proces de taiere nu mai pierzi material pretios, asa cum se intampla in cazul taierii traditionale, dar nici nu trebuie sa insisti de zeci de ori pentru a aduce o piesa sau un material la dimensiunea exacta.

Procesul de taiere cu laser este o procedura frecvent intalnita in cadrul proceselor de creare confectii metalice, servicii de ultima ora furnizate de catre compania Analko.

Aceasta companie ajuta la realizarea unor profile de materiale, cat si a unor cadre si piese desavarsite conform tiparului prezentat de catre client.

Astfel, prin intermediul companiei care realizeaza profile si piese personalizate la comanda, se asigura obtinerea unor piese desavarsite, exact dupa cerinte, dupa schema oferita ce va urma a fi interpretata de catre o serie de ingineri din domeniu.

Materialele prime sunt astfel dimensionate conform schitei, urmand ca produsul final sa corespunda intru totul portiunii pe care acesta il necesita.

Cu ajutorul taierii laser se pot creea garduri, placi de lemn pentru mobila personalizabila, etc. produsele finite avand dimensiunile necesare si finisaje perfect lucrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>