3 metode prin care sa transformi apa de la robinet in apa buna de baut

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

pexels-photo-416528

Cei mai multi dintre noi consumam apa de la robinet fara sa apelam la filtre de apa, chiar daca stim ca este nesanatoasa si contine substante chimice si sedimente nocive organismului uman.

Sunt si persoane care opteaza pentru apa imbuteliata, insa asta nu e o solutie pe termen lung. Costurile pentru fiecare flacon se aduna, devenind in timp o investitie mult prea costisitoare. Apoi, fiecare sticla de apa cumparata inseamna un PET in plus care polueaza mediul.

Tocmai de aceea, e bine sa te orientezi spre variante mai ieftine pe termen lung si care iti garanteaza ca apa bauta e sigura pentru sanatatea ta.

In randurile urmatoare iti prezint cateva modalitati prin care sa transformi apa de la robinet in apa potabila: filtrare, dedurizare si purificare prin osmoza inversa.

Filtrarea

O prima varianta sa obtii apa potabila, fara gust, miros si impuritati, este sa-ti cumperi un filtru de apa. Poti sa-l instalezi sub chiuveta, astfel incat apa de la robinet sa curga deja filtrata.

O metoda si mai simpla este sa cumperi un aparat de filtrare de sine statator.

Partea si mai buna la filtrele de apa este ca sunt simplu de instalat si ca poti sa faci asta singur, fara sa ai nevoie de un specialist.

Acestea contin mai multe cartuse si fiecare dintre ele elimina anumite impuritati din apa, precum nisip sau rugina.

Dedurizarea

Apa dura este apa care contine saruri si minerale, precum calciu si magneziu. Apa de ploaie care este absorbita de pamant trece prin numeroase straturi de roca si acumuleaza sarurile si mineralele despre care vorbeam.

Solutia este sa cumperi un dedurizator pentru apa. Acesta este potrivit si daca te alimentezi cu apa potabila de la fantana.

Apa vine direct din pamant si nu a avut parte nici macar de o curatare minima asa ca sunt sanse mari ca apa sa fie dura.

Deduriztorul protejeaza si electrocasnicele care folosesc apa.

Din cauza depunerilor de calcar, acestea se strica mult mai usor, iar dedurizatorul le prelungeste viata si te ajuta sa faci economii.

Purificarea prin osmoza inversa

Purificarea prin osmoza inversa este extrem de eficienta si reuseste sa elimine impuritatile aproape in totalitate. Aceste sisteme se bazeaza pe o membrana foarte fina care retine toate substantele departe de apa pe care o bei. Membrana retine si  mineralele benefice din apa asa ca sistemele au un filtru de remineralizare a apei.

Pentru sistemele de osmoza inversa ai nevoie de un rezervor pentru stocarea apei deoarece apa curge mai lent decat ar curge in mod normal de la robinet.

Asadar, exista multe modalitati prin care sa te asiguri ca apa pe care o consumi este curata si te mentii sanatatos.

Filtre de apa pentru locuinta ta gasesti pe www.aqualine.ro. Cumpara acum filtrele de care ai nevoie pentru tine si familia ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>