Ce factori influenteaza pretul promovarii site-urilor

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

cum-sa-utilizezi-google-search-console-400x330

Promovarea site-urilor pe Google are un pret care poate fi diferit in functie de agentiile care se ocupa de promovare si de factorii care influenteaza costurile reclamelor pe Google. Ca sa obtii un pret pentru promovarea unui site pe google cat mai bun trebuie sa stii ce influenteaza pretul in prima faza si apoi sa negociezi cu agentia de marketing online si sa gasesti strategiile potrivite pentru promovarea eficienta pe Google.

Pe de o parte stim deja ca pretul promovarii site-ului pe google este influentat in mod clar de agentia pe care o alegem, de preturile serviciilor din spatele promovarii. In momentul in care alegi firma pentru promovarea site-ului vei avea si o lista de preturi pentru toate serviciile. Cu cat sunt mai complexe serviciile, cu atat vei avea si preturi mai mariale promovarii pe Google. O optimizare site pentru google implica un proces complicat, complex, ceea ce inseamna ca mai multe servicii vor fi necesare si se vor adauga pe masura ce campaniile de optimizare se vor derula in ritmul dorit.

Preturile pe care le solicita o agentie de marketing depind si de experienta specialistilor, de numarul de oameni care se ocupa de seo pentru optimizare site si de toate instrumentele folosite si tehnicile puse in practica. Mai conteaza si timpul alocat serviciilor de promovare online, cat de repede se poate face o optimizare, cat de bine va merge campania.

Pe de alta parte, pretul pentru o promovare pe google la un pret bun este influentat, din perspectiva reclamelor pe Google, de competitia de pe piata, cati clienti se afla in competitie pe aceleasi cuvinte cheie, si de scorul de calitate. Acesti doi factori vor determina ranking-ul si costurile cu plasarea reclamelor.

Scorul de calitate este indicat de relevanta cuvintelor cheie, de CTR, de calitatea landing page-urilor si de performanta generala a site-urilor. Un site de promovare care se va ocupa de campanii de promovare pe Google va tine cont de cuvinte cheie cand demareaza campania, cuvintele cheie si lungimea lor, tipul lor influenteaza desigur pretul promovarii. Cu cat sunt cuvinte cheie care au sanse mari sa aduca conversii, cu atat pretul promovarii va creste.

Optiunile de plasare a reclamelor platite care trimit la site, din motoarele de cautare, vor influenta si ele pretul. Depinde pe ce retea se vor afisa site-urile, unde vor aparea anunturile, pe ce dispozitive, care va fi tipul de targetare, toate aceste elemente influenteaza pretul promovarii.

Competitia generala dintre factorii care tin de reclamele de pe Google, in motoarele de cautare, va influenta pretul final de promovare. Pretul promovarii depinde si de cat de lunga va fi durata aplicarii tuturor strategiilor si tacticilor, cat de scumpe sunt instrumentele folosite, dar si de tehnicitatea elementelor care o compun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>