Cauți un parfum de lux la prețuri accesibile? Alege parfumurile orientale!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cu o cultură puternică în jurul parfumului, tradițiile arabe au jucat un rol important în dezvoltarea parfumeriei europene. Condimentele, rășinile, lemnele exotice, ierburile sau chiar uleiurile esențiale de origine animală, cum ar fi chihlimbarul sau moscul, sunt unele dintre materiile prime pe care parfumeria arabă le-a folosit în mod tradițional pentru a crea parfumuri orientale captivante. Pe de altă parte, florile și plantele precum trandafirul, iasomia sau floarea de portocal sunt și au fost frecvent incluse în parfumurile arabe.

Cultura islamică a folosit parfumeria profund legată de religie. Primele utilizări ale parfumurilor sunt înregistrate în secolul al VI-lea. Multe familii arabe pregătesc încă ceea ce se numește bakhoor, un tip de tămâie care este folosit pentru a-și purifica casele. Fiecare familie are de obicei propria sa esență de „bakhoor”, deoarece se pot amesteca diferite ingrediente, precum chihlimbar, mosc, zahăr etc., pentru a obține o pastă care, atunci când este uscată la soare, devine ca un întreg. Apoi amestecul este împărțit în bucăți mai mici și ars, producând un fum, care parfumează întreaga casă.

Dar parfumurile pentru bărbați și femei? Cel mai comun parfum oriental este obținut dintr-o combinație a următoarelor materii prime: oudh, trandafiri, șofran și lemn de santal. Iar dacă îți dorești mai multe detalii despre diferitele tipuri de parfumuri orientale, poți căuta pe zafaran.ro pareri și recomandări.

Oudh

Este lemnul rășinos al copacului Hagar. Copacii sănătoși au lemnul inodor. Cu toate acestea, unii copaci mai în vârstă se infectează cu ciuperci și ulterior se produce oleorezină în lemn. Pe măsură ce infecția crește, se formează o rășină întunecată, parfumată. Rășina este îndepărtată prin distilare pentru a obține uleiul pur de oudh.

Trandafir

Nu este doar o floare frumoasă, ci și un ingredient esențial în parfumurile orientale. Rosa Damascena este un soi de trandafir hibrid, originar din Persia, adus în Siria și introdus ulterior în Damasc. Acest trandafir înflorește doar treizeci de zile pe an, iar florile sunt culese individual. Recolta este întotdeauna o cursă împotriva soarelui, deoarece pe măsură ce temperatura crește, florile își pierd uleiurile esențiale. Este nevoie de cinci tone de flori pentru a produce un kilogram de ulei!

Şofran

Această floare are trei stigme, care sunt uscate și utilizate în gătit și în parfumerie. Șofranul este cel mai scump condiment din greutate. Astăzi este produs în Iran, Spania, India, Grecia, Azerbaidjan, Maroc și Italia. Acest condiment este utilizat în parfumerie în India și, de asemenea, în Orientul Mijlociu. Cu ajutorul șofranului se pot produce parfumuri de lux, la prețuri accesibile.

Lemn de santal

Este lemnul arborelui Santalum. Lemnul de santal din Mysore, regiunea Karnataka, India de Sud, este considerat de cea mai înaltă calitate. În ciuda celor 4000 de ani de existență, esența lemnului de santal a început să fie folosită în parfumeria modernă în secolul trecut. Parfumul său a jucat, de asemenea, un rol important în riturile religioase hinduse și budiste și este utilizat și în medicina chineză, datorită proprietăților sale de vindecare.

Principala caracteristică a parfumurilor arabe este senzualitatea, exotismul și esența lor intensă. Parfumurile arabe sunt de obicei mai intense și mai puternice, datorită culturii și, de asemenea, căldurii. În prezent, tendințele de pe piața estică includ ingrediente noi precum mierea, ciocolata sau vanilia.

Oameni din întreaga lume sunt atrași de aromele luxoase ale acestor parfumuri orientale, deoarece acestea sunt un simbol al calității, intensității și senzualității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>